Joi, 25 aprilie 2024 - 4:46:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Radu Mazăre a fugit din ţară şi a cerut azil politic în Madagascar


1 ianuarie 2018

Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, împotriva căruia a fost luată măsura controlului judiciar de câtre Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a părăsit România şi a demerat procedura de obţinere a azilului politic în Madagascar, anunţă Ştirile ProTV.

”Astăzi, 30 decembrie a.c., în jurul orei 12.00, poliţiştii din cadrul Biroului Supravegherii Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa s-au sesizat cu privire la faptul că un bărbat aflat în control judiciar, în baza unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, nu s-a prezentat pentru a semna în graficul de prezenţă. După verificările efectuate, cel în cauză a informat ofiţerul de caz că se afla pe teritoriul statului Madagascar unde face demersuri pentru a obţine azil politic”, a anunţat poliţia într-un comunicat de presă.

„Conform procedurii, poliţiştii constanţeni au sesizat Înalta Curte de Casaţie si Justiţie. Menţionăm că măsura privind controlul judiciar nu prevedea interdicţia de a părăsi ţara. Pe toată perioada existenţei măsurii preventive a controlului judiciar, poliţiştii nu au constatat încălcări ale obligaţiilor impuse”, se mai arată în comunicatul de presă.

Informaţia că Radu Mazare a fugit din ţară a fost prezentată şi la postul de televiziune România TV, de către Victor Ciutacu. Acesta a spus că a primit un e-mail din partea lui Radu Mazăre în care fostul primar al oraşului Constanţa explica de ce a părăsit România.

„Sunt o ţintă a statului paralel. Pentru toate aceste motive am decis să cer azil statului Madagascar. Când în România va exista o justitie reală, mă voi întoarce”, a scris Radu Mazăre, potrivit lui Victor Ciutacu.

În luna iulie 2017, Radu Mazăre fusese condamnat de către Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa, prejudiciul fiind estimat la 114 milioane de euro.

Sentinţa nu este însă definitivă, iar la recurs Radu Mazăre ar putea primi o pedeapsă mai dură.

Acesta nu este însă singurul dosar pe care îl are fostul primar al municipiului Constanţa.

La începutul lunii decembrie 2017, DNA a anunţat că a început urmărirea penală faţă pe Radu Mazăre pentru complicitate la abuz în serviciu într-un dosar privind un hotel construit ilegal în Mamaia.

Hotelul a fost construit în zona benzii litorale a Mării Negre, o zonă protejată unde nu sunt permise construcţiile definitive. În ciuda legii, Primăria a oferit o autorizaţie de construire pentru acest hotel.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro