Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 6:45:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ştii cât de bogat este parlamentarul tău? (2)


18 decembrie 2012

Stiriactuale.ro vă prezintă noii parlamentari prahoveni din perspectiva declaraţiilor de avere. Veţi afla cât de bogaţi sau cât de săraci sunt deputaţii şi senatorii care vor reprezenta Prahova în Parlamentul României.

 

Alexandri Nicolae (PNL)

Preşedintele PNL Ploieşti a candidat în Colegiul 7-Urlaţi pentru un mandat de deputat, după ce în anul 2008 s-a văzut nevoit să o ia de la capăt. În urmă cu patru ani Nicolae candida pentru un mandat de deputat după ce liderii PNL îi ceruseră să demisioneze din postul de prefect de Prahova. A pierdut alegerile şi totodată banii pe care îi investise în campania electorală, iar o perioadă a fost nevoit să stea pe tuşa...politicii. Revine în atenţia opiniei publice în postul de director adjunct la RASP Ploieşti, iar după o perioadă liniştită îl regăsim în echipa de pucişti care l-a debarcat pe Adrian Semcu de la şefia PNL Prahova. Astăzi, Alexandri Nicolae este pe cai mari: şi-a închis cu succes colegiul parlamentar în care a candidat şi este nevoit să renunţe la postul de director general al Conpet SA una dintre cele mai profitabile companii din portofoliul statului român. Conform declaraţiei de interese, Nicolae încaseză aproape 5.000 de lei salariul lunar de la Conpet, la care se adaugă 47 de lei indemnizaţia de şedinţă la care participa ca membru AGA la Conpet plus 554 lei pentru fiecare şedinţă a Comitetului de Coordonare de la ApaNova Ploieşti. Liberalul deţine o casă de locuit plus terenul aferent în Ploieşti, două autoturisme: un WW Polo şi un Audi A4, nu are obiecte de valoare şi nici acţiuni la societăţi comerciale.

 

Vlad Cosma(PSD)

Fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova merge în Parlament din colegiul pe care în 2008 îl câştiga Adrian Năstase, dar de pe poziţia deputatului care a obţinut la alegerile din 9 decembrie un procentaj mult mai mare decât cel al liderului PSD Victor Ponta. Cosma junior deţine un teren la Păuleşti (cumpărat împreună cu sora sa Andreea) şi unul în Ploieşti. Mai are un spaţiu comercial cumpărat tot împreună cu sora sa şi două apartamente, unul dintre ele fiind deţinut împreună cu nepoata sa Chloe. Vlad Cosma mai are bijuterii în valoare de aproximativ 10.000 de euro, acţiuni la două societăţi comerciale şi suma de aproximativ 50.000 de lei în mai multe conturi. Cosma a împrumutat firma sa cu sumele de 55.000 de lei şi 35.000 de euro şi o persoană fizică cu 30.000 de euro şi are datorii de aproximativ 50.000 de euro. Din vânzarea unor imobile a încasat peste 300.000 de euro.

 

George Ionescu(PDL)

 

Primvicepreşedintele PDL Prahova deţine, împreună cu soţia sa, şase terenuri în Ploieşti şi în comuna Fulga şi patru case, trei în Ploieşti şi una la Fulga. Mai are un autoturism Volswagen şi bijuterii în valoare de aproximativ 11.000 de euro. În conturi Ionescu are peste 100.000 de lei, iar conform declaraţiei de avere unul din fii săi are un contract de muncă cu...Camera Deputaţilor.

 

Ion Eparu

 

Preşedintele PSD Ploieşti va reprezenta în Camera Deputaţilor Colegiul 10 Ploieşti Sud. Profesorul Eparu deţine trei terenuri în Prahova şi în Dâmboviţa, un apartament în Ploieşti şi o casă la Ariceştii Rahtivani.  Conduce un autoturism Cielo, iar în conturi are sumele de 5.000 de euro şi 11.000 de lei.

 

Gabriela Lola Anghel (PPDD)

 

Cea mai surprinzătoare câştigătoare a mandatului de deputat este Gabriela Anghel.  Despre Anghel colegii de partid susţin pe la colţuri că nu a avut bani să îşi plătească garanţia depusă pentru candidatură (3.500 de lei) şi că în PPDD s-a făcut „chetă” pentru a-i plăti politicienei candidatura. Ea  a reuşit să-l lase acasă pe Radu Socoleanu, cel mai cunoscut reprezentant al PPDD din Prahova. Deţine acţiuni la două societăţi comerciale şi în calitate de membru în CA de la RASP Ploieşti primeste lunar suma de 500 de lei(conform declaraţiei de interese) sau 330 de lei (conform declaraţiei de avere). Are o casă şi două apartamente în Ploieşti, bijuterii cu o valoare de peste 25.000 de euro şi datorii de aproximativ 70.000 de euro. Gabriela Anghel câştigă ca profesor titular la Şcoala din Berceni şi ca traducător autorizat suma de 900 de lei pe lună.

Paul Dumbrăvanu (PNL)

Vedeta alegerilor din 9 decembrie este cu siguranţă Paul Dumbrăvanu, cel care a reuşit să o învingă pe Roberta Anastase, şefa Camerei Deputaţilor. Dumbrăvanu nu are nici terenuri, nici case şi nici maşini, dar este asociat în patru societăţi comerciale.

 

Roberta Anastase (PDL)

 

Fosta şefă a Camerei Deputaţilor a reuşit să se întoarcă în Parlament pe uşa de dos, am putea spune. După o carieră politică ascendentă, Anastase a câştigat un nou mandat de deputat în urma redistriburii, fiind învinsă de necunoscutul Paul Dumbrăvanu. Şefa democrat liberalilor prahoveni deţine o casă plus terenul aferent la Valea Doftanei, un autoturism Hyundai Tucson şi bijuterii cu o valoare de peste 11.000 de euro. În conturile Robertei Anastase sunt depuse sume de aproximativ 40.000 de euro şi 22.000 de lei.

 

Andrei Sava (PSD)

Cel mai controversat parlamentar prahovean va fi şi în acest mandat Andrei Sava. Tânărul care în 2008 îl lăsa acasă pe Emil Calotă s-a făcut remarcat în primii patru ani de deputăţie prin propuneri legislative de genul construirii unui aeroport la Strejnic sau prin cea de neimpozitare a veniturilor preoţilor. Sava are un teren de 10.000 de mp în Prahova şi bijuterii de peste 12.000 de euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro