Marţi, 23 aprilie 2024 - 6:14:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ruptură în USL? Cât mai durează căsătoria din interes?


21 decembrie 2012

Dragostea dintre PSD şi PNL a început să fie una cu năbădăi. După declaraţiile de iubire din timpul prezentării membrilor cabinetului Ponta, liberalii s-au trezit astăzi că autoritatea lor în noul Guvern este diminuată. Probabil că social-democraţii au auzit că liberalii nu vor să păţească la fel ca în vremea CDR şi preferă ministerele fără implicaţii financiare.

Schimbarea pe nepusă masă a listei miniştrilor din guvernul Ponta II, anunţată în această dimineaţă de premier, i-a nemulţumit pe liberali, care şi-au văzut o parte dintre miniştri cu atribuţii slăbite, dar şi unele dintre instituţiile aparţinând ministerelor ce le reveneau trecute în subordinea instituţiilor controlate de PSD.

Liberalii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că mai mulţi miniştri "retrogradaţi" ca delegaţi ar urma să intre în coordonarea pesediştilor sau a premierului Victor Ponta.

De asemenea, o altă reclamaţie a PNL a fost că, de exemplu, ANAF-ul ar urma să se desprindă de Finanţele conduse de Daniel Chiţoiu, iar CNADNR-ul de la Transporturi, unde ministru este Relu Fenechiu, ar urma să treacă la Marile Proiecte, coordonate de pesedistul Dan Şova.

După aproape o oră de discuţii, premierul Victor Ponta a părăsit şedinţa, susţinând că nu există tensiuni şi anunţând că ANAF-ul va rămâne la Finanţe, iar "autostrăzile vor trece la Marile Proiecte". Cu toate acestea discuţiile continuă, la discuţii rămânând liderii PNL şi PSD, ca să negocieze în continuare.

Din cauza neînţelegerilor între PSD şi PNL, audierile miniştrilor au fost amânate pentru mâine dimineaţă. Liberalii şi social-democraţii continuă negocierile în biroul lui Crin Antonescu de la Senat. Parlamentarii au început să plece acasă după ce au fost anunţaţi că audierea miniştrilor nu va mai avea loc în această seară.

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro