Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:03:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Senatorul Georgică Severin nu vrea cenzură în media


8 februarie 2013

Senatorul PSD Georgică Severin, preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, a declarat, vineri, că în România "s-au comis linşaje mediatice", însă acest fapt nu înseamnă că trebuie introduse "reglementări sau forme de cenzură".

Georgică Severin, senator de Prahova, a participat la dezbaterea "Libertatea de exprimare - drept fundamental sau absolut?", organizată de CNA la Palatul Parlamentului.

"Este un element fundamental pe care omenirea l-a câştigat şi cu care încă în secolul 21 ne mândrim. Există foarte mulţi factori care pot afecta dreptul la libertatea de exprimare, trebuie să existe un control, dar nu un control asupra conţinutului, ci asupra mijloacelor prin care acest conţinut este prezentat publicului", a spus Georgică Severin despre libertatea de exprimare.

El a mai spus că CNA este un organism de control, dar iniţiativa legislativă o are Parlamentul. "CNA aplică legile stabilite de către Parlament şi nu le creează. În acelaşi timp, trebuie să ne întoarcem la sursa problemei, care este decăderea economică din ultimii ani. Vom constata scăderea sumei care se alocă publicităţii. Goana după rating este cauzată şi de un gust pe care poate ar trebui să-l educăm mai mult al populaţiei, dar în primul rând de foamea după bani. Bugetele alocate publicităţii au scăzut fundamental, comparativ cu acum patru sau cinci ani. De aceea vedem ştiri şi televiziuni de ştiri tabloidizate, vedem emisiuni pe care probabil nici realizatorii lor nu şi le-ar fi imaginat că le-ar putea face acum câţiva ani.", a spus Severin.

El a subliniat totodată că nu va accepta niciodată tentativa de introducere a "cenzurii sub orice formă".

"Noi nu am ajuns în Parlament ca să servim ca alibiuri pentru introducerea unei forme sau alta de cenzură. O misiune fundamentală pe care noi ne-o propunem este de a reconsidera serviciul public şi de televiziune şi de radio. Ne propunem ca Televiziunea Română să fie principalul purtător al vectorului calitativ neimplicat comercial.", a completat Severin care până în anul 2008 a fost ziarist, deţinând un trust media la Câmpina.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro