Miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:02:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cât mai rămâne Raul Petrescu viceprimarul Ploieştiului?


27 februarie 2013

De mai bine de trei luni de zile, periodic este vehiculată informaţia potrivit căreia viceprimarul Raul Petrescu va fi revocat din funcţie. Asistăm la un bombardament de informaţii contradictorii potrivit cărora Petrescu va fi sigur schimbat la prima şedinţă de Consiliu Local.

De la apariţia primului zvon de acest gen au trecut vreo cinci şedinţe CL fără ca vreun ales local să solicite revocarea viceprimarului PPDD.

Ceea ce vă putem spune sigur este că Raul Petrescu nu va fi schimbat nici la şedinţa din 27 februarie şi cel mai probabil nici într-un viitor prea apropiat.

Cauza? Războiul dintre gruparea Mircea Cosma şi cea a lui George Stanciu. Gălăgia provocată de George Stanciu în interiorul PSD Prahova face deliciul presei, deoarece ani la rândul ziariştii obţineau cu greu informaţii din interiorul partidului condus de Mircea Cosma. Certuri au fost, însă acestea aveau loc în spatele uşilor închise, iar când vreo informaţie răsufla în exterior, aceasta era negată cu vehemenţă de membrii vechi de partid.

Acum, situaţia s-a schimbat. Cosma ameninţă că-l exclude pe Stanciu... Stanciu se face că nu a auzit ameninţarea lui Cosma şi continuă să lanseze atacuri la adresa preşedintelui PSD Prahova.

Şi astfel, în mijlocul acestui război politic, Raul Petrescu rămâne, fără nicio problemă, viceprimarul PPDD al Ploieştiului. Se bucură de susţinerea familiei Cosma şi puţină lume îi poate reproşa ceva legat de activitatea sa de viceprimar, (singurul scandal notabil în care a intrat a fost legat de solicitarea unui număr de invitaţii la meciul Steaua - Petrolul, fapt pentru care Petrescu şi-a cerut public scuze suporterilor petrolişti).

Şi mai există o problemă de legalitate. Pentru ca un viceprimar să fie revocat din funcţie trebuie îndeplinite mai multe proceduri. Spre exemplu, proiectul de hotărâre de consiliu trebuie publicat cu cel puţin cinci zile lucrătoare înainte de desfăşurarea şedinţei CL.

Aşadar, noi pariem că Raul Petrescu va rămâne viceprimar al Ploieştiului încă cel puţin jumătate de an. Nu de alta, dar la orizont nu se vede o împăcare istorică între Mircea Cosma şi George Stanciu!

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro