Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:34:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Adrian Năstase-deţinut politic?


8 martie 2013

Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat Tribunalului Bucureşti ca Adrian Năstase să nu fie eliberat condiţionat din închisoare, invocând printre motive că nu există dovezi temeinice de îndreptare, acesta a denigrat instituţiile juridice şi se consideră deţinut politic.

În motivele de recurs depuse în instanţă, DNA susţine că cererea de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase trebuia judecată la Judecătoria Cornetu şi nu la Judecătoria Sectorului 4. DNA mai arată că Adrian Năstase nu a participat la 17 programe de educare în penitenciar, aşa cum a reţinut Judecătoria Sectorului 4, ci doar la trei, restul de 14 fiind dezbateri.

De asemenea, DNA consideră că nu există dovezi temeinice de îndreptare a lui Adrian Năstase.

Procurorii fac referire la articolele scrise pe blogul lui Adrian Năstase, care atestă faptul că atitudinea fostului premier faţă de valorile sociale ocrotite de lege este aceeaşi ca şi înainte de condamnarea sa definitivă. În opinia DNA, justiţia ar ocupa în sistemul de valori al lui Adrian Năstase un loc minor, iar prioritatea sa este viaţa politică în orice condiţii şi nu actul de justiţie.

Procurorii mai spun că Adrian Năstase se consideră în continuare un deţinut politic, diminuând în acest fel puterea unei decizii judecătoreşti definitive. DNA consideră că Adrian Năstase denaturează instituţiile juridice în interes personal, iar fostul premier vede cererea de eliberare condiţionată nu ca pe o vocaţie, ci ca pe o obligaţie pe care trebuie să o îndeplinească justiţia.

În consecinţă, DNA cere tribunalului să-i fie admis recursul şi să respingă eliberarea condiţionată din închisoare a fostului premier.

Tribunalul Bucureşti va judeca pe 18 martie recursul procurorilor DNA la decizia prin care Judecătoria Sectorului 4 a admis eliberarea condiţionată din închisoare a fostului premier. “Analizând cererea în lumina prevederilor legale în materia eliberării condiţionate (art. 59, art. 60 alin. 2 Cp), instanţa reţine că poate fi eliberat condiţionat condamnatul care a executat fracţiunea de pedeapsă prevăzută în mod obligatoriu de lege, este disciplinat, stăruitor în muncă şi dă dovezi temeinice de îndreptare (condiţii principale), ţinându-se seama şi de antecedentele sale penale (condiţie secundară)”, se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 4.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro