Marţi, 23 aprilie 2024 - 11:55:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Deputatul Dumbrăvanu cere ajutor pentru IMM-uri


26 martie 2013

Parlamentarul prahovean Paul Dumbrăvanu a prezentat in plenul Camerei Deputatilor o declaratie politica in care solicita acordarea de facilitati pentru IMM-uri. Va prezentam integral textul acestei declaratii.

“Stimaţi colegi,

Doamnelor şi domnilor,

 

Doresc să aduc în atenţia dumneavoastră astăzi una dintre problemele importante ale României, anume situaţia întreprinderilor mici şi mijlocii. Conform statisticilor, în anul 2012 în România existau aproximativ 500.000 de întreprinderi mici şi mijlocii, având 3 milioane de angajaţi, reprezentând 99,7% din totalul companiilor existente şi contribuind cu 65% la Produsul Intern Brut al României.

Din nefericire, deşi în urma adoptării Legii nr. 346/2004, în perioada 2004-2008 numărul IMM-urilor a crescut cu peste 36%, începând cu anul 2009, s-a manifestat o scădere constantă a numărului de IMM-uri, ajungându-se la închiderea a circa 90.000 de firme mici şi mijlocii din România din cauza problemelor financiare generate de criză, dar şi a introducerii impozitului minim.

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă IMM-urile din România este accesul foarte dificil la finanţare. În prezent, în România numai 15% din IMM-uri sunt creditate de bănci, în timp ce în Uniunea Europeană procentul se apropie de 70%. În aceste condiţii este mai mult decât necesară intervenţia noastră în vederea facilitării finanţării întreprinderilor mici şi mijlocii, în vederea sprijinirii acestora în accesarea de fonduri europene menite să ajute menţinerea şi dezvoltarea pe piaţa economică românească a firmelor care, deşi au traversat şi ele perioada de criză economică, au oferit în continuare cele mai stabile locuri de muncă.

În acelaşi timp, consider, stimaţi colegi, că trebuie să luăm măsurile necesare în vederea acordării de facilităţi întreprinderilor mici şi mijlocii care angajează persoane cu handicap, acordarea acestora prezentând multiple beneficii, printre care o mai uşoară incluziune în societate a persoanelor cu handicap, posibilitatea oferită acestor persoane de a-şi suplimenta veniturile, întrucât ştim că indemnizaţia de handicap este mai mult decât insuficientă pentru un trai decent, stimularea angajatorilor în vederea acceptării acestor persoane.

Doamnelor şi domnilor, stimaţi colegi, e timpul să ne implicăm mai mult în aceste proiecte şi în vieţile cetăţenilor care ne-au ales!”.

Deputatul liberal Paul Dumbrăvanu reprezinta in Parlamentul Romaniei Colegiul 11 Ploiesti Vesti, reusind performanta de a obtine aproximativ 55% din voturile ploiestenilor din zona, surclasand-o pe mult mai cunoscuta Roberta Anastase.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro