Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:31:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


PSD Prahova îşi alege noua conducere/ Vezi desfăşurarea evenimentelor


30 martie 2013

Peste 800 de delegaţi sunt prezenţi în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti. În prezidiu au fost invitaţi primarii şi parlamentarii social democraţi.

Mircea Cosma, liderul PSD Prahova şi candidat pentru un nou mandat de preşedinte, este cel care conduce lucrările. La şedinţă este prezentă şi Rovana Plumb, ministrul Mediului şi vicepreşedinte al PSD la nivel naţional

A fost stabilit un secretariat tehnic pentru ca lucrările să se desfăşoare „ca la carte”.

Social democraţii prezenţi au ascultat discursul preşedintelui PC Prahova, Laurenţiu Rebega, care le-a spus celor prezenţi că mai au un hop de trecut şi anume câştigarea alegerilor prezidenţiale.

Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova, l-a felicitat pe Cosma pentru punctualitatea de care a dat dovadă, conferinţa de alegeri a PSD începând exact la ora 10.30 aşa cum fusese anunţat.

Roşca le-a mulţumit primarilor PSD de la Cornu şi Adunaţi pentru că au fost alături de el la alegerile parlamentare din decembrie 2013. „Trebuie să’l felicităm pe primul care a dat semnalul unei alianţe. Fără el USL nu ar fi existat astăzi- fostul premier Adrian Năstase”, a spus Roşca. Liderul liberalilor prahoveni a recunoscut că de la Mircea Cosma a învăţat foarte multe lucruri despre administraţie şi politică.

Mircea Cosma le-a vorbit celor prezenţi despre fondurile europene atrase şi despre lucrările care se desfăşoară pe tot teritoriul judeţului Prahova. „Mai avem nevoie de o agricultură performantă. Dar suntem pe cale să realizăm şi  aşa ceva. Avem Drumul Fructelor, avem cea mai mare invetiţie poloneză din judeţ, care a început să folosească fructele din judeţ. Avem cea mai mare populaţie, suntem conectaţi la cel mai mare aeroport din ţară, avem o universitate de prestigiu. Judeţul Prahova trebuie să devină capitală de regiune. Avem tot ceea ce ne trebuie. Ploieştiul-capitala Regiunii Sud Muntenia. Este principalul obiectiv care ne stă în cale. Steagul optimismului ne arată celor care suntem optimişti că am făcut România Mare, că ştim că nu ne-a eliberat Armata Sovietică în 23 august, ştim că mai avem două răni-Basarabia şi Bucovina. Să le spunem celor care atentează la deminitatea noastră: STOP. Poporul român este un popor unit, demn şi mândru”, a spus Mircea Cosma.

A fost adoptat raportul de activitate al organizaţiei, precum şi cele ale Comisiei de Aritraj, ale

PSD Prahova are 6.900 de membrii cotizanţi. Câmpina, Cornu fruntaşe la adunat cotizaţia. Slănic nu a virat niciun leu. Breaza, Comarnic

487 de membrii au funcţii în partid, în administraţia publică locală, în cea centrală şi în Parlament.

Georgică Severin: „Voi lansa o propunere în mod oficial. Ne este clar tuturor că la modul în care evoluează lucrurile, Bucureştiul şi Ploieştiul se vor uni într-o mare zonă urbană. Cred că cea mai buna regiune pentru România este o regiune formată din Bucureşti, Ilfov şi Prahova. Capitala să fie la Ploieşti. Avem un prim ministru care a evoluat în mai puţin de un an de la statutul de om politic la statutul de om de stat. Acum avem un lider care vrea, poate şi ştie.

 

Daniel Savu: “PDL a dus corupţia pe culmi de glorie, Doamna Udrea  a fost furată, dar cred că şi ea i-a furat pe alţii. Cei de la PDL rămân cu nesimţirea, cu lipsa de bun simţ. Pentru guvernarea noastră îmi doresc pentru viitor ca această perioadă să fie caracterizată de o perioadă înţeleaptă. Nu o să fac caracterizări după o perioadă de 6% din guvernare. Guvernul Ponta trebuie să aibă un trai liniştit şi să îşi vadă de treabă

Suntem atât de mulţi încât dacă am vorbi am face un cor de laudă. Avem formaţiunea televizor care au transformat Parlamentul în OTV, se aplaudă unii pe ceilalţi şi  noi nici nu mai avem loc să vorbim”

Noii vicepreşedinţi ai PSD Prahova sunt:

  1. Alexandru Nanu
  2. Ion Dragomir
  3. Georgică Severin
  4. Adrian Dumitru
  5. Florin Constantin
  6. Constantin Bucuroiu
  7. Laura Moagher
  8. Marin Voicu
  9. Radu Oprea
  10. Iulian Bădescu
  11. Ion Eparu
  12. Andrei Sava

 

Senatorul Daniel Savu este primvicepreşedintele PSD Prahova, iar Rareş Enescu este secretarul general al organizaţiei.

Deoarece nu au existat mai multe candidature votul a fost deschis.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro