Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:23:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Roberta Anastase nu vrea să fie implicată în scandalul Conpet


11 aprilie 2013

În timp ce Corpul de Control al primului ministru a publicat un raport privind activitatea Conpet, deputatul Roberta Anastase, preşedintele PDL Prahova, a trimis un comunicat de presă în care face precizări cu privire la societatea comercială.

Publicăm integral acest comunicat:

 

„ Pentru a evita orice speculaţie în ceea ce mă priveşte în urma publicării raportului Corpului de Control al primului ministru cu privire la activitatea societăţii CONPET, fac următoarele PRECIZĂRI:

1.NU am fost niciodată angajata societăţii S.C. CONPET S.A. Prin urmare, nu sunt responsabilă de nicio decizie luată în cadrul acestei societăţi.

2. Tatăl meu a fost angajat în societate în anul 2003, respectiv în timpul guvernării Năstase şi s-a pensionat la începutul anului 2012. În consecinţă, NU am avut nici o contribuţie şi nici nu aveam cum să am vreun merit în angajarea tatălui meu.

3. Aştept ca instituţiile statului să-şi îndeplinească atribuţiile corect, fără partizanat politic. De altfel, în Raportul Corpului de Control, tatălui meu NU i se atribuie nicio neregulă referitoare la activitatea desfăşurată în cadrul societăţii.

În consecinţă, resping orice asociere între numele meu şi activitatea societăţii CONPET.”

 

Un raport al Corpului de Control al premierului, făcut public  de Guvern, arată că în perioada 1 ianuarie 2009 - 31 decembrie 2012 Corneliu Anastase a încasat prime în cuantum total de 126.508 lei, din care suma de 86.189 lei provenea din fondul de premiere aflat la dispoziţia directorului general.

La data de iunie 2010 a fost înfiinţat Departamentul management, comunicare, iar la data de 18 iunie 2010 în funcţia de şef al departamentului, asimilată unei funcţii de conducere, a fost numit Corneliu Anastase, până atunci consilier şef al directorului general, beneficiind astfel de un salariu lunar de 9.800 lei, similar celui de director.

În aceeaşi perioadă, potrivit raportului, directorul general al Conpet, companie deţinută de Ministerul Economiei, a avut la dispoziţie un fond de premiere în sumă totală de 3,68 milioane lei, din care a acordat prime în mod preferenţial.

Conpet deţine şi operează sistemul naţional de transport al ţiţeiului prin conducte.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro