Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:28:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Câţi bani primeşte un europarlamentar?


14 aprilie 2013

Pe ce se bat? Pe un loc în noul Parlament European pentru care sunt organizate alegeri în luna mai 2014. Au pentru ce să se bată? Cu siguranţă că da.

Remuneraţia brută a unui onorabil europarlamentar european este de de 7 956,87 Euro/lunar, adică 6 200,72 Euro venit net.

La această sumă se adăugă indemnizaţia zilnică pentru prezenţa la reuniunile oficiale ale Parlamentului European, 304 Euro/zi de prezenţa (pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, masă, etc), aceasta însemnând, grosso modo, în condiţiile în care ei lucrează în medie cam trei zile pe săptămână şi, în condiţiile unei participări normale la reuniunile de lucru, o sumă suplimentară în jur de 2 500 Euro/lună.

Aceasta ne aduce la un venit net de aproximativ de 8 000 Euro pe lună.

Nu e tot, căci, la nevoie, europarlamentrul european e nevoit să efectueze misiuni în toate colţurile lumii (cu mic dejun şi cheltuieli de deplasare plătite din banii contribuabilului european), perioada în care primeşte o diurnă de 298 Euro/zi.

Plus: deplasările din ţară de origine către şi de la Bruxelles şi Strasbourg sunt acoperite de Parlamentul European pentru voiaj în clasa business pe avion, clasa I pe tren sau o sumă forfetară de 0.50 Euro/km dacă se deplasează cu maşina.

Europarlamentarul se poate deplasa în exteriorul statului membru de origine şi pentru alte reuniuni decât cele oficiale dar intrând în cadrul atribuţiilor sale oficiale, lucru pentru care Parlamentul European decontează totul în limita unui buget anual de maximum 4 243 Euro/anual/per persoană.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro