Vineri, 29 martie 2024 - 7:06:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Topul popularităţii în PSD


22 aprilie 2013

Congresul PSD, organizat pe parcursul a două zile, sâmbătă şi duminică, la Sala Palatului, s-a încheiat. Spre deosebire de Convenţia Naţională a PDL, alegerea noului lider al PSD, precum şi componenţa noului Birou Permanent Naţional al partidului, a decurs fără incidente, cu excepţia îmbulzelii înregistrate în momentul în care cei 4.200 de delegaţi, prezenţi la eveniment s-au dus să îşi ia cartelele de vot.a

La alegerile interne din PSD au fost înregistrate, însă, două premiere. În principal, la reuniunea de la Sala Palatului s-a experimentat în premieră votul electronic, dar a fost şi pentru prima dată când la un Congres PSD nu a fost anunţat, odată cu numele celor aleşi în conducerea partidului, şi numărul de voturi obţinut de fiecare candidat în parte.

Conform listei publicate de site-ul pesurse.ro, fostul şi vechiul lider al social-democraţilor, Victor Ponta, a întrunit 3.851 de voturi pentru, dintr-un total de 3.932 voturi exprimate, în timp ce Liviu Dragnea a fost votat, pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, de către 3.807 delegaţi, dintre cei 3.932 care au votat.

Dintre toţi social-democraţii care au candidat pentru o funcţie de conducere în PSD, numărul cel mai mare de voturi favorabile l-a avut actualul ministru al Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, care a devenit unul din cei opt vicepreşedinţi la nivel naţional cu 3.616 voturi.

Liderul PSD Prahova, Mircea Cosma, a obţinut un mandat de vicepreşedinte regional obţinând 356 de voturi din cele 647 de voturi exprimate pentru Regiunea Sud. Contracandidaţii săi, Adrian Ţuţuianu şi Silvian Ciuperscă au primit 181, respectiv 107 voturi.  Cosma se situează pe locul 3 în topul vicepreşedinţilor regionali. Pe primul loc stă Paul Stănescu(Regiunea Sud Vest)cu 504 voturi, urmat de Robert Negoiţă cu 455 voturi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro