Marţi, 16 aprilie 2024 - 9:56:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Deputatul Cosma sare în sprijinul persoanelor cu handicap ireversibil


22 mai 2013

Deputatul PSD Vlad Cosma a depus o interpelare prin care solicită Ministerului Muncii să emită un ordin care să permită Direcţiilor Judeţene de Asistenţă Socială să trimită prin poştă certificatele permanente pentru persoanele cu handicap a căror afecţiune a generat deficienţe funcţionale şi/sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil şi care nu pot urma programe de recuperare.     

„Sunt persoane cu handicap ireversibil care s-au prezentat la evaluare înainte de emiterea Legii 136, din iulie 2012, drept pentru care au primit, pe vechea lege, un certificat temporar. Pentru aceste persoane ar fi o soluţie civilizată să li se trimită certificatele permanente prin poştă. În acest fel nu mai e nevoie să se prezinte la Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi nici nu riscă să ajungă în situaţia de a-şi pierde drepturile până vine comisia de evaluare la domiciliul lor”, a declarat Vlad Cosma.

Potrivit reprezentantului PSD, dosarele persoanelor cu handicap se află la Direcţiile Judeţene de Asistenţă Socială, care pot astfel să identifice persoanele cu afecţiuni care au generat deficienţe ireversibile. Pe baza acestor dosare Direcţiile Judeţene de Asistenţă Socială pot emite în regim de urgenţă certificate permanente conform Legii 136/2012, fără a mai fi nevoie de o nouă evaluare la sediile judeţene. Certificatele emise în acest fel ar putea fi apoi trimise prin poştă la domiciliul titularilor.
 
„Cei pe care îi vedem acum că vin la Direcţiile de Asistenţă Socială sunt cei care au primit ultimul certificat pe Legea lui Boc, adică înainte de 23 iulie 2012. Ultimul lor certificat era temporar, iar ei vin acum pentru a primi unul permanent. Este o perpetuare a efectelor nocive pe care le-a produs Legea lui Boc”, a completat Vlad Cosma.

După ce toate persoanele aflate în această situaţie vor primi certificatul de handicap cu termen permanent de valabilitate nu vom mai exista cazuri asemănătoare cu cele petrecute săptămâna trecută la Direcţia de Asistenţă Socială Prahova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro