Luni, 11 decembrie 2017 - 3:16:02
EUR
EURO = 4.6332 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.9274 RON
Dolarul american a scazut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Deputatul Vlad Cosma la bilanţul primei sesiuni parlamentare


14 iulie 2013

Deputatul PSD Vlad Cosma, a depus în prima sesiune parlamentară 15 propuneri legislative, dintre care cele mai multe vizează aspecte de ordin social şi educaţional. Astfel, parlamentarul social-democrat a iniţiat alături de colegii săi mai multe legi care vizează rezolvarea unor probleme în domeniul protecţiei sociale, precum reducerea termenelor de plată pentru indemnizaţia de creştere a copilului şi stabilirea unui termen exact pentru începerea plăţilor către mame, simplificarea evaluărilor pentru persoanele cu handicap, eliberarea certificatelor permanente de handicap pentru persoanele cu boli degenerative la fel ca în cazul persoanelor cu handicap irecuperabil sau plafonarea tarifelor operatorilor de transport pentru deplasarea elevilor care învaţă în altă localitate decât în cea de domiciliu. 

Consider că este obligaţia noastră, a politicienilor să ne ocupăm de sprijinirea tuturor categoriilor sociale vulnerabile. Copiii, femeile, persoanele cu dizabilităţi, vârstnicii trebuie să beneficieze în primul rând de un climat pozitiv de sprijin, bazat pe principii sănătoase, care să le asigure condiţii de viaţă decente, precum şi un cadru legislativ şi de politică socială adecvat nevoilor acestora”, a explicat parlamentarul PSD.

De asemenea, în această sesiune parlamentară, Vlad Cosma a formulat mai multe interpelări pentru rezolvarea problemelor privind decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi precum şi pentru persoanele cu handicap irecuperabil care nu beneficiau de certificat permanent de handicap. Astfel, în primul caz deputatul a propus Ministerul Educaţiei emiterea unui ordin prin care elevii să obţină direct abonamentele de transport interurban de la şcolile unde învaţă, fără a mai fi implicate operaţiunile de achiziţie şi decontare care există în prezent şi care reprezintă principala cauză a disfuncţiilor din sistem.

Având în vedere că au existat întârzieri în ceea ce priveşte decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu şi familiile acestora au fost nevoite să suporte mai multe luni de zile costul abonamentelor lunare, respectiv legitimaţilor de călătorie individuale sau au fost înregistrate cazuri de abandon şcolar, consider că este oportun ca abonamentele să fie achiziţionate de către inspectoratele şcolare care să le distribuie mai departe elevilor“, a declarat Vlad Cosma.

În cel de-al doilea caz, reprezentatul social democrat a solicitat Ministerului Muncii să permită Direcţiilor Judeţene de Asistenţă Socială să trimită prin poştă certificatele permanente pentru persoanele cu handicap irecuperabil care s-au prezentat la ultima evaluare înainte de intrare în vigoare a Legii nr. 136/2012.

Având în vedere că dosarele persoanelor cu handicap se află la Direcţiile Judeţene de Asistenţă Socială, pot fi identificaţi cu uşurinţă oamenii care suferă de afecţiuni care au generat deficienţe funcţionale şi/sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil. Astfel, pentru această categorie de persoane certificatele cu termen permanent de valabilitate pot fi emise şi în absenţa acestora şi fără deplasarea comisiilor de evaluare la domiciliul lor. Certificatele emise în acest regim pot fi trimise prin poştă la domiciliul titularilor, astfel încât aceştia să nu îşi piardă drepturile (indemnizaţii lunare, asistentul personal, decontarea anumitor cheltuieli) din momentul în care le expiră certificatul temporar şi până la vizita la domiciliu a comisiei de evaluare“, a completat social democratul.

În ceea ce priveşte activitatea pe plan local deputatul Vlad Cosma a avut întâlniri de lucru şi consultări cu miniştrii Dan Şova, Liviu Dragnea şi Mihnea Costoiu precum şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai agenţiilor naţionale pentru rezolvarea problemelor de infrastructură, asigurarea surselor de finanţare pentru reabilitarea şi dotarea mai multor instituţii publice şi pentru demararea unor poiecte de investiţii economice în judeţul Prahova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(585 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Consultatii medicale de calitate

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Ati fost victima unui accident de circulatie? Noi va ajutam sa obtineti banii cuveniti din asigurarea RCA

loading...
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
Horoscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Sunteti tentat sa va implicati intr-un proiect nou care ar putea sa va aduca avantaje materiale substantiale, dar cu riscul de a avea mai putin timp liber. In plan profesional sau in afaceri, eastrolog.ro va sfatuieste sa amanati deciziile importante. Aveti grija sa nu neglijati viata de familie si relatiile cu prietenii taur Contextul astral al zilei de azi va poate predispune la usoare stari depresive si exista riscul sa deveniti irascibil. Nu este momentul sa luati decizii importante sau sa va implicati in activitati care necesita putere de concentrare. Va sfatuim sa va limitati la activitati de rutina si sa incercati sa va relaxati mai mult.Nu va descarcati nervii pe cei din jur
GEMENI RAC
gemeni In prima parte a zilei s-ar putea sa aveti tendinta de a deveni irascibil si greu de multumit. Va sfatuim sa amanati discutiile importante la locul de munca sau in afaceri.Este posibil sa faceti planuri pentru o calatorie lunga in interes personal. Sunt sanse sa petreceti o seara romantica impreuna cu persoana iubita rac In prima parte a zilei este posibil sa fiti dezamagit de atitudinea unei persoane apropiate. Se pare ca sunteti plin de energie si imprejurarile va sunt favorabile. Aveti mari sanse de reusita in tot ce v-ati propus pentru azi. Ar fi bine sa petreceti mai mult timp impreuna cu persoana iubita.
LEU FECIOARĂ
leu Este posibil sa fiti preocupat de situatia financiara din cauza ca sunteti nevoit sa faceti cateva cheltuieli neprevazute, care risca sa va destabilizeze bugetul. In a doua parte a zilei, cu ajutorul unui prieten mai in varsta, sunt sanse sa gasiti o posibila sursa de venituri suplimentare.Ar fi bine sa va sfatuiti si cu partenerul de viata si sa luati o decizie de comun acord. fecioara In prima parte a zilei este posibil sa aveti o discutie aprinsa cu un coleg de munca sau cu un partener de afaceri, pornind de la o neintelegere sau de la o barfa.Eastrolog.ro va recomanda sa va pastrati calmul si sa va ascultati intuitia. Ar fi bine sa petreceti mai mult timp impreuna cu cei dragi.
BALANŢĂ SCORPION
balanta O problema sentimentala mai veche ar putea sa revina in actualitate si sa conduca la tensionarea relatiei cu persoana iubita.Contextul astral al zilei nu este favorabil discutiilor constructive, asa ca va recomandam sa amanati orice discutie serioasa.Nu actionati sub impulsul momentului! scorpion Este posibil sa nu fiti in cea mai buna forma fizica si sa simtiti ca va lipseste energia. Ar fi bine sa nu va propuneti prea multe pentru azi si sa apelati la ajutorul celor din jur.Sfaturile unei persoane cu experienta va ajuta sa aplanati un conflict cu un coleg de munca sau un partener de afaceri. In cursul serii s-ar putea sa primiti o veste buna, care va determina sa va schimbati programul pentru zilele urmatoare.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator In prima parte a zilei este posibil sa fiti nervos din cauza reprosurilor nemeritate din partea unei persoane mai in varsta. Nu va lasati provocat!La locul de munca, va sfatuim sa nu va grabiti, fiindca exista riscul sa faceti greseli de neatentie.Este indicat sa va menajati sanatatea si sa va odihniti mai mult capricorn In prima parte a zilei este posibil sa nu va simtiti in cea mai buna forma intelectuala si sa aveti dificultati de concentrare. Ar fi bine sa va limitati la activitati simple, de rutina.Dupa-amiaza sunt sanse sa va limpeziti gandurile si puteti petrece momente placute alaturi de persoana iubita. Nu promiteti nimic daca nu sunteti sigur ca puteti sa va tineti de cuvant!
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Este posibil sa faceti o calatorie scurta in interes profesional sau de afaceri. Desi intampinati dificultati neprevazute, aveti sanse sa obtineti mari satisfactii. In a doua parte a zilei s-ar putea sa fiti invitat la o intrunire care va prilejuieste o surpriza placuta.Daca trebuie sa conduceti masina, azi va sfatuim sa respectati cu strictete regulile de circulatie. pesti Se pare ca va simtiti in forma si aveti dispozitia necesara pentru a va ocupa de o problema parteneriala mai veche. In a doua parte a zilei este posibil sa fiti dezamagit de un gest al unei persoane apropiate in care ati avut incredere. Va sfatuim sa nu puneti la suflet. Ar fi bine sa petreceti mai mult timp impreuna cu cei dragi.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 11 decembrie 2017
Autentificare
stiriactuale.ro