Marţi, 17 octombrie 2017 - 7:47:21
EUR
EURO = 4.5802 RON
Moneda euro a scazut
USD
USD = 3.8939 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Deputatul Vlad Cosma la bilanţul primei sesiuni parlamentare


14 iulie 2013

Deputatul PSD Vlad Cosma, a depus în prima sesiune parlamentară 15 propuneri legislative, dintre care cele mai multe vizează aspecte de ordin social şi educaţional. Astfel, parlamentarul social-democrat a iniţiat alături de colegii săi mai multe legi care vizează rezolvarea unor probleme în domeniul protecţiei sociale, precum reducerea termenelor de plată pentru indemnizaţia de creştere a copilului şi stabilirea unui termen exact pentru începerea plăţilor către mame, simplificarea evaluărilor pentru persoanele cu handicap, eliberarea certificatelor permanente de handicap pentru persoanele cu boli degenerative la fel ca în cazul persoanelor cu handicap irecuperabil sau plafonarea tarifelor operatorilor de transport pentru deplasarea elevilor care învaţă în altă localitate decât în cea de domiciliu. 

Consider că este obligaţia noastră, a politicienilor să ne ocupăm de sprijinirea tuturor categoriilor sociale vulnerabile. Copiii, femeile, persoanele cu dizabilităţi, vârstnicii trebuie să beneficieze în primul rând de un climat pozitiv de sprijin, bazat pe principii sănătoase, care să le asigure condiţii de viaţă decente, precum şi un cadru legislativ şi de politică socială adecvat nevoilor acestora”, a explicat parlamentarul PSD.

De asemenea, în această sesiune parlamentară, Vlad Cosma a formulat mai multe interpelări pentru rezolvarea problemelor privind decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi precum şi pentru persoanele cu handicap irecuperabil care nu beneficiau de certificat permanent de handicap. Astfel, în primul caz deputatul a propus Ministerul Educaţiei emiterea unui ordin prin care elevii să obţină direct abonamentele de transport interurban de la şcolile unde învaţă, fără a mai fi implicate operaţiunile de achiziţie şi decontare care există în prezent şi care reprezintă principala cauză a disfuncţiilor din sistem.

Având în vedere că au existat întârzieri în ceea ce priveşte decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu şi familiile acestora au fost nevoite să suporte mai multe luni de zile costul abonamentelor lunare, respectiv legitimaţilor de călătorie individuale sau au fost înregistrate cazuri de abandon şcolar, consider că este oportun ca abonamentele să fie achiziţionate de către inspectoratele şcolare care să le distribuie mai departe elevilor“, a declarat Vlad Cosma.

În cel de-al doilea caz, reprezentatul social democrat a solicitat Ministerului Muncii să permită Direcţiilor Judeţene de Asistenţă Socială să trimită prin poştă certificatele permanente pentru persoanele cu handicap irecuperabil care s-au prezentat la ultima evaluare înainte de intrare în vigoare a Legii nr. 136/2012.

Având în vedere că dosarele persoanelor cu handicap se află la Direcţiile Judeţene de Asistenţă Socială, pot fi identificaţi cu uşurinţă oamenii care suferă de afecţiuni care au generat deficienţe funcţionale şi/sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil. Astfel, pentru această categorie de persoane certificatele cu termen permanent de valabilitate pot fi emise şi în absenţa acestora şi fără deplasarea comisiilor de evaluare la domiciliul lor. Certificatele emise în acest regim pot fi trimise prin poştă la domiciliul titularilor, astfel încât aceştia să nu îşi piardă drepturile (indemnizaţii lunare, asistentul personal, decontarea anumitor cheltuieli) din momentul în care le expiră certificatul temporar şi până la vizita la domiciliu a comisiei de evaluare“, a completat social democratul.

În ceea ce priveşte activitatea pe plan local deputatul Vlad Cosma a avut întâlniri de lucru şi consultări cu miniştrii Dan Şova, Liviu Dragnea şi Mihnea Costoiu precum şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai agenţiilor naţionale pentru rezolvarea problemelor de infrastructură, asigurarea surselor de finanţare pentru reabilitarea şi dotarea mai multor instituţii publice şi pentru demararea unor poiecte de investiţii economice în judeţul Prahova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(585 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto

Scoala de Arte Frumoase PloiestiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Un membru al familiei nu isi respecta o promisiune in legatura cu o suma de bani. Nu va grabiti sa ii faceti reprosuri! S-ar putea sa aiba motive obiective. Astazi ar fi bine sa dati dovada de mai multa flexibilitate in relatiile cu prietenii si familia. taur Pe plan profesional, eforturile sustinute din perioada precedenta incep sa dea roade. Din cauza atmosferei tensionate, relatiile cu cei din jur pot avea de sferit. Va sfatuim sa amanati intalnirile cu prietenii si sa evitati deplasarile cu autoturismul, pentru ca riscati sa fiti implicat in accidente.
GEMENI RAC
gemeni Partenerul de viata va face reprosuri neintemeiate. Va sfatuim sa va pastrati calmul si sa evitati o confruntare. Ar fi bine sa acordati mai multa atentie familiei si, in special, partenerului de viata. Temperati-va nervozitatea in discutiile cu o persoana mai in varsta din familie! rac S-ar putea sa fiti implicat intr-un scandal la locul de munca din cauza barfelor unei femei mai in varsta. Nu raspundeti la provocari! In scurt timp, situatia se va lamuri si totul va reveni la normal. Dupa-amiaza primiti o suma de bani neasteptata.
LEU FECIOARĂ
leu Astazi ar fi bine sa evitati deplasarile cu autoturismul. Exista pericolul sa fiti implicat intr-un accident de circulatie din vina dumneavoastra. Daca totusi sunteti nevoit sa conduceti, fiti cat mai atent, nu va grabiti si verificati cu starea tehnica a masinii. Speculatiile financiare sunt de evitat. fecioara Aveti de rezolvat multe probleme la locul de munca, dar colegii nu se grabesc sa va ajute. Daca nu va stapiniti nervozitatea, riscati sa faceti afirmatii pe care le veti regreta. Dupa-amiaza este posibil sa primiti o veste neplacuta in legatura cu implicarea unui prieten intr-un accident.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Deveniti impulsiv din cauza unor neintelegeri cu seful direct. Fiti prudent in afirmatii! Va sfatuim sa va stapaniti nervozitatea in discutiile cu partenerul de viata, altfel riscati sa tensionati atmosfera din familie. scorpion In cursul diminetii primiti vestea pe care o asteptati de mult timp, in legatura cu plecarea intr-o calatorie in interes personal. Partenerul de viata va reproseaza ca nu v-ati ales bine momentul pentru aceasta deplasare. Dupa o discutie aprinsa, s-ar putea sa amanati calatoria sau chiar sa renuntati.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Sunteti cam irascibil, din cauza stresului si a oboselii acumulate. Evitati discutiile in contradictoriu! Sunteti predispus la unele probleme de sanatate si chiar la accidente. Va sfatuim sa evitati calatoriile lungi si intalnirile de afaceri. capricorn In cursul diminetii, colaborarea cu un partener de afaceri va da dureri de cap. Totul porneste de la bani: se pare ca nu va intelegeti in legatura cu o investitie. Va sfatuim sa evitati disputele si sa cautati o solutie comuna. Daca reusiti sa evitati o cearta, perspectivele afacerii sunt foarte bune.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Din cauza unor evenimente neprevazute, nu va puteti respecta programul stabilit. Va sfatuim sa nu va puneti mari sperante intr-o afacere demarata recent. S-ar putea sa fiti dezamagit. Amanati deciziile importante si nu va lasati condus de impulsuri de moment! pesti Incepeti o activitate care va poate aduce avantaje materiale, cu conditia sa va temperati spiritul critic. Este recomandabil sa fiti conciliant in discutiile cu colegii de serviciu si cu partenerul de viata. Orice disputa poate degenera intr-un scandal. Dupa-amiaza va viziteaza un prieten de familie, care va ofera un cadou.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 octombrie 2017
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
stiriactuale.ro