Joi, 28 martie 2024 - 12:47:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Miniştrii şi parlamentari bulgari blocaţi de către manifestanţi


26 iulie 2013

 Aproximativ treizeci de deputaţi, trei miniştrii şi mai mulţi jurnalişti au fost blocaţi pentru cinci ore, marţi seară în clădirea Parlamentului din Bulgaria de către manifestanţii care protestează de 40 de zile împotriva guvernului oligarh care conduce ţara.
Peste 2000 de manifestanţi au înconjurat Parlamentul, în timp ce se aflau în interiorul acestuia trei comisii pentru a actualiza bugetul. Trei miniştrii, printre care ministrul Economiei şi Finanţelor, al Muncii şi cel al Afacerilor Sociale se aflau şi ei în interiorul clădirii. Aproximativ 109 persoane au fost blocate în  cladire.
Mii de manifestanţi protestează zilnic în capitala Bulgariei, Sofia faţă de corupţia puterii, dar şi pentru a cere organizarea unor noi alegeri.
Incendiile şi manifestaţiile care au loc zilnic încă de iarna trecută au dus la căderea guvernului conservator condus de către Boiko Borissov. Cu toate acestea noul guvern de tehnocraţi care a fost format în urma alegerilor din 12 mai 2013 şi care este susţinut de către socialişti este constant sub presiunea manifestanţilor organizate de către mişcările societăţii civile.
Într-o declaraţie făcută marţi seară de către Boiko Borissov acesta a cerut demisia premierului Plamen Oraşarski, considerând că acesta ar fi singurul mod pentru a calma oamenii.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro