Miercuri, 24 aprilie 2024 - 1:22:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Băsescu subminează interesele României?


31 iulie 2013

Neînţelegerile dintre preşedinte şi premier devin tot mai accentuate, în special în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene pentru anul 2014-2020, ajungându-se la acuzaţii de sabotaj. Victor Ponta i-a reproşat lui Traian Băsescu că datorită intervenţiei sale în negocierea proiectului  "subminează interesele României" în relaţia cu Comisia Europeană.
"Faptul că iese cu steagul României în spate şi vorbeşte despre un document neasumat de nimeni e un act de subminare a intereselor ţării. Lasă-ne să negociem. În februarie a făcut un târg prost când a obţinut foarte puţini bani şi acum, când vrem să negociem cum să-i cheltuim cât mai bine, vine şi ne sabotează. E un act de iresponsabilitate", a declarat Victor Ponta.
Comisia Europeană a atenţionat Guvernul României că proiectul Acordului de Parteneriat care a fost transmis către Bruxelles şi care reglementează modalitatea de utilizare a banilor comunitari pentru perioada 2014-2020, este unul incoerent, fără priorităţi clare, şi a cerut executivului să îl refacă până la toamnă. Mai mult decât atât oficialii Comisiei Europene au solicitat o serie de clarificări în ceea ce priveşte mecanismele financiare şi mai multe detalii suplimentare în ceea ce priveşte propunerile de alocare financiară, dar şi o evaluare clară a capacităţii de absorbţie.
Una din cele mai grave erori ale Executivului din România a fost  faptul că autorităţile de la Bucureşti au preluat prin copy-paste recomandările de ţară pe care Comisia Europeană le-a elaborat, trimiţându-le ulterior ca plan de acţiune.
Acest avertisment a fost notat de reprezentanţa permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană, care i-a atenţionat mai departe pe reprezentanţii Guvernului de la Bucureşti, că proiectul va fi respins şi că riscă sa conducă la o serie de întârzieri în adoptarea viitoarelor programe operaţionale, fapt care va conduce la probleme în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro