Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 10:44:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Berlusconi:arest la domiciliu sau muncă în folosul comunităţii


3 august 2013

Vineri a fost emisă ordonanţa de executare a pedepsei lui Silvio Berlusconi, care trebuie sa îşi ispăşească sentinţa de un an de închisoare în cazul dosarului Mediaset. Cu toate acestea este posibil să fie arestat la domiciliu sau va efectua muncă în folosul comunităţii.

Silvio Berlusconi fusese condamnat de prima instanţă la patru ani de nchisoare pentru fraudă fiscală, având o interdicţie de cinci ani pentru deţinerea de funcţii publice. Pedeapsa a fost ulterior confirmată de instanţa supremă, care a decis rejudecarea la Curtea de apel din Milano, a sentinţei care îi interzicea deţinerea de funcţii publice.

În ceea ce priveşte condamnarea la închisoare aceste beneficiază de o amnistie, Berlusconi executând din cei patru ani de închisoare doar unu. Avocaţii fostului premier italian au la dispoziţie 30 de zile pentru a sabili măsurile alternative închisorii, fiind nevoiţi să propună arestul la domiciliu sau munca în folosul comunităţii.

Cazul în care Berlusconi a fost condamnat se referă la achiziţionarea de către trustul Mediaset a drepturilor de furnizare a 3000 de filme produse de către companii precum Fox sau Paramount. Trustul Mediaset aparţine familiei lui Berlusconi, iar acesta a fost găsit vinovat de cumpărarea drepturilor de difuzare între anii 1995-1998, la preţuri majorate, cu ajutorul unor companii offshore pentru a comite o serie de fraude fiscale.

Vineri, Procuratura a trimis Senatului mandatul de punere în alplicare a sentinţei, conform legii pentru combaterea corupţiei. Aceasta prevede că în cazul unei condamnări definitive, demiterea din funcţie trebuie să fie validată de camera parlamentară din care face parte persoana condamnată.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro