Joi, 25 aprilie 2024 - 11:01:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Roberta Anastase cere demisia prefectului Sersea


18 septembrie 2013

După mai bine de un an de la suspendarea sa din funcţie de către prefectul Marius Sersea, Violeta Gonţea se poate întoarce în fruntea comunei Drajna, unde a fost aleasă primar în iunie 2012.

Femeia a câştigat în instanţă, iar după un an şi trei luni de plimbare prin sălile tribunalelor va putea să înceapă să îşi respecte promisiunile electorale din campanie de la localele din 2012.

Deputatul Roberta Anastase, preşedintele PDL Prahova, a cerut public demisia prefectului Marius Sersea, pe care îl acuză de abuz în funcţie. „A privat un an şi trei luni, comuna Drajna de un primar bun. Este anormal să ai un asemenea comportament şi să susţii că eşti apolitic. La Drajna este clar că a acţionat la îndemnul fostului primar Mihai Gavrilă”, a spus Anastase într-o conferinţă de presă.

În iulie 2012, Instituţia Prefectului a emis un ordin prin care suspenda mandatul de primăriţei din Drajna deoarece aceasta ar deţinut în paralel calitatea de membru al Consiliului de Administraţiei al şcolii din Drajna. Aceasta a contestat în instanţă ordinul prefectului şi după o soluţie  de respingere dată de Tribunalul Prahova a obţinut strămutarea procesului la Curtea de Apel Alba Iulia.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursul acesteia şi a anulat ordinul 403/25.07.2013 al Instituţiei Prefectului. Decizia instanţei este irevocabilă.

„Doamna primar a făcut parte din consiliul de administraţiei al şcolii din Drajna, iar în a 16-a zi de mandat şi-a depus demisia. Noi avem de la ANI (Agenţia Naţională de Integritate) un act care spune că singura instanţă care poate judeca stările de incompatibilitate este aceasta. Este un act similar de la ANI prin care un alt primar din altă zonă este declarat incompatibil pentru aceeaşi cauză. Noi am câştigat la Tribunalul Prahova, în secţia de contencios-administrativ prin care respectivul complet spune că ordinul prefectului este perfect legal. Ulterior, după strămutarea procesului, o altă instanţă, din Alba Iulia, a hotărât cu aceleaşi documente, altceva, neţinând cont de practica şi jurisprudenţa domeniului respectiv. Eu nu sunt de acord cu decizia, dar trebuie să o aplic, pentru că este definitivă. Instanţa este suverană”, a declarat Marius Sersea, prefectul de Prahova.

Violeta Gonţea îşi poate lua în primire mandatul după ce îi este eliberat un certificat de grefă de către Curtea de Apel din Alba Iulia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro