Vineri, 26 aprilie 2024 - 1:06:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


PNL blochează descentralizarea lui Dragnea


2 octombrie 2013

La doar câteva zile după ce premierul Liviu Dragnea a dat un ultimatum PNL, cerând tranşarea situaţiei din USL, tensiunea creşte din nou în Uniunea Social Liberală. Ministrul liberal al Internelor, Radu Stroe, se opune proiectului descentralizării pus pe hârtie de Liviu Dragnea şi transmis liderilor locali din teritoriu spre consultare.

"România este o ţară sărăcuţă şi nu poate avea şapte, opt, nouă centre de comandă pentru diverse situaţii de urgenţă, care sunt cu răniţi, cu morţi, acolo tot sistemul trebuie să participe. Statul nu poate funcţiona în felul acesta.   El fiind dedublat de la comanda unică şi pus la şapte comenzi, opt în principiu, nu mai este eficient. În privinţa securităţii naţionale vreau să vă spun că agenţii şi tot sistemul nostru lucrează după nişte reguli care au în vedere şi problematici care ţin de securitatea naţională, în coroborare cu alte structuri ale Ministerului. Vă daţi seama, avem două-trei sute de oraşe, vă daţi seama ce se întâmplă dacă împărţim Poliţia în două sau trei sute?", s-a justificat el.

Stroe a precizat că nu a ştiut că premierul Dragnea "a dat drumul proiectului descentralizării" şi că subiectul urmează să fie discutat în interiorul USL.

Înainte ca ministrul să se declare public împotrivă, MAI a transmis, printr-un comunicat, că proiectul lui Liviu Dragnea nu a ajuns şi la Interne, minister care are rezerve faţă de trecerea poliţiei locale în subordinea primăriilor şi care "nu poate susţine o astfel de viziune asupra descentralizării, neasumată de altfel nici de către Guvernul României".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro