Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:31:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vosganian: În ultimii trei ani, Ministerul Economiei a fost nimicit, destructurat şi lipsit de autoritate


10 octombrie 2013

Ministerul Economiei a schimbat în ultimii trei ani şase miniştri şi se confruntă cu o lipsă profundă de credibilitate, ceea ce ar putea avea efecte negative asupra economiei ţării, a declarat ministrul demisionar al Economiei, Varujan Vosganian, într-o conferinţă de presă.

 “Eu m-am ataşat de acest minister, pe care l-am condus în mai multe rânduri. Vă mărturisesc că modul în care l-am regăsit m-a umplut de amărăciune. Nu este normal ca, între octombrie 2010 şi octombrie 2013, adică în trei ani, acest minister să schimbe şase miniştri, să fie nimicit şi destructurat, iar criza de autoritate să fie atât de profundă într-un minister care are responsabilităţi uriaşe faţă de economia naţională. Acest minister are nevoie de prestigiu, de stabilitate şi de respect. Şi dacă vorbim de subminare, poate ar trebui să ne întrebăm dacă nu cumva această neaşezare, această ambiguitate, confuzie, care planează asupra clasei politice care schimbă miniştrii şi care consideră că a schimba miniştri este un gest de mare satisfacţie, nu este cumva tot un fel de a abate economia de la drumul ei drept’, a afirmat Vosganian.

El a arătat că o succesiune atât de rapidă a conducerii ministerului a diminuat respectul care ar trebui să vină inclusiv din partea funcţionarilor.

“Şase miniştri în trei ani înseamnă o anumită rezistenţă din partea funcţionarilor, care se uită la miniştri aşa cum se uită un şofer de autobuz la pasagerii care urcă şi coboară şi asta poate să impieteze asupra mersului economiei româneşti’, a susţinut Vosganian.

În opinia sa, nu este oportună în acest moment o eventuală fuziune între Ministerul Economiei şi cel a Finanţelor.

“Abia am reuşit să punem pe picioare ministerul rupt în trei, cu eforturi îngrozitoare şi cu o irosire de putere managerială extraordinară. Cei care au luat această decizie probabil nu şi-au dat seama ce înseamnă să rupi un minister în trei. Acum, după ce a început să funcţioneze şi am dat toate actele normative de funcţionare, să o luăm de la capăt? Eu zic să lăsăm ministerele să funcţioneze aşa cum sunt, avem trei miniştri (doi şi unul în schimbare) care încearcă să-şi câştige autoritatea şi să-şi definească locul în cortexul guvernamental. Abia am împărţit OPSPI (Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie – n.r.). Îl facem la loc?’, a mai spus Vosganian.

Întrebat dacă există discuţii în USL privind o fuziune între cele două ministere, aşa cum se vehiculează în presă, Vosganian a răspuns: ‘Ce se aude la dumneavoastră este sfânt’.

Varujan Vosganian a anunţat, luni seară, că şi-a depus demisia de onoare din funcţia de ministru al Economiei. Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a fost numit interimar în această funcţie


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro