Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 11:59:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Liderul PSD Bruxelles şi exploatarea gazelor de şist


18 octombrie 2013

Dan Luca, preşedintele PSD Bruxelles, a venit la Ploieşti pentru a participa la o dezbatere legată de capacitatea României de a influenţa politica europeană.

El a vorbit şi despre modul în care priveşte Uniunea Europeană exploatarea gazelor de şist.  

“La nivelul Uniunii Europene practic nu se blochează, se lasă la competenţa fiecărei structuri naţionale de a decide dacă doresc să facă sau nu exploatarea gazelor de şist. Deci, practic, dacă te apuci să faci exploatarea în România, nu e o problemă din punctul de vedere al structurilor europene. Aşa cum nu e nicio problemă cu exploatarea de la Roşia Montană”, a declarat social-democratul într-o conferinţă de presă.

Luca a dorit să tragă un semnal de alarmă în legătură cu preţul energiei.

“Marea temă e preţul energiei. În momentul de faţă e un semnal de alarmă foarte puternic. Preţul energiei în America e de patru ori mai ieftin decât energia din Uniunea Europeană. Trebuie să reechilibrăm balanţa energetică”, a afirmat Dan Luca.

Social democratul este de părere că România are un profil energetic foarte bun, astfel că ar trebui să încerce să obţină următorul comisar european pe energie.
Dan Luca ar putea fi unul dintre candidaţii PSD pentru un post de europarlamentar, având mari şanse să fie sprijinit de filialele din Regiunea Sud Muntenia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro