Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:00:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O nouă propunere legislativă a deputatului Vlad Cosma


31 octombrie 2013

Deputatul PSD Vlad Cosma a depus în Parlament o propunere legislativă pentru instituirea toleranţei zero din partea autorităţilor faţă de braconaj, prin înăsprire consistentă a pedepselor şi amenzilor pentru toate categoriile de infracţiuni prevăzute în legislaţia actuală.

Având în vedere situaţia actuală, propunerea legislativă urmăreşte instituirea toleranţei zero din partea autorităţilor faţă de braconaj, care trebuie sancţionat cu fermitate în toate formele sale. Astfel se propune o înăsprire consistentă a pedepselor şi amenzilor pentru toate categoriile de infracţiuni prevăzute în legislaţia actuală. De asemenea, în cazul în care infracţiunile sunt comise de persoane care deţin un permis de vânătoare, acesta va fi anulat fără dreptul de redobândire după executarea pedepsei sau achitarea amenzii. Această măsură a fost propusă pentru excluderea totală şi definitivă din rândul vânătorilor a celor care săvârşesc în mod deliberat infracţiuni care contravin codului de etică vânătorească”, a declarat Vlad Cosma.

Sancţiunile prevăzute în forma actuală a Legii 407/2006 a vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic nu au fost în măsură să prevină braconajul şi celelalte categorii de infracţiuni comise în domeniul vânătorii. Anual mii de exemplare de animale şi păsări continuă să fie ucise în mod ilegal punându-se în pericol fondul cinegetic şi bogăţia faunei româneşti.

Propunerea legislativă are în vedere strict combaterea faptelor grave care sunt de natură să afecteze fondul cinegetic. Din acest motiv modificările propuse au vizat doar infracţiunile, fără a se interveni asupra contravenţiilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro