Joi, 25 aprilie 2024 - 9:57:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Toni Greblă, numit judecător la Curtea Constituţională


18 decembrie 2013

Senatorul PSD Toni Greblă a fost numit judecător la Curtea Constituţională, datorită votului de luni din plenul Senatului. Acest lucru a fost făcut în lipsa senatorilor PDL care au părăsit sala în semn de protest,  deoarece nu au fost convocaţi în comisie pentru audiere.

Candidatura a primit 123 de voturi pentru, două împotrivă şi o abţinere.

Comisia juridică,  de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat l-a avizat pe Toni Greblă în funcţia de judecător la Curtea Constituţională. Acesta a fost propus şi votat de către PSD,  în locul Iuliei Moţoc, după ce prima opţiune juristul Lucian Bolcaş a fost respinsă.

Toni Greblă a afirmat ca această nouă responsabilitate este una uriaşă cu atât mai mult cu cât nu este uşor să te desparţi de o activitate în Senat pe care a deţinut-o timp de mulţi ani.

"Eu, în întreaga mea activitate, m-am ghidat de cele mai multe ori nu după dorinţe individuale sau după dorinţe de grup. Întotdeauna am pus mai presus interesele ţării şi, din acest punct de vedere, intenţionez ca activitatea, dacp voi fi confirmat de Senat, să fie în aşa fel desfăşurată încât populaţia, mass-media, unele cercuri din România să nu mai vorbească despre această împărţire care nu este deloc folositoare activităţii Curţii Constituţionale", a ţinut să precizeze Greblă, despre împărţirea sferelor de  influenţă în Curtea Constituţională, între USL şi preşedintele Traian Băsescu.

De asemenea acesta a declarat că nu crede că poate fi în una din tabere şi că va încerca sa facă din Constituţie supremaţia legilor în România, statul de drept urmând a fi apărat prin instituţia reprezentată de Curtea Constituţionlă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro