Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:31:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CE va prezenta miercuri rapoartele privind România şi Bulgaria din cadrul MCV


21 ianuarie 2014

Comisia Europeană va adopta miercuri, 22 ianuarie, rapoartele privind progresele înregistrate de România şi Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), acestea urmând să fie prezentate în aceeaşi zi, a declarat luni Mark Gray, purtător de cuvânt al CE.

‘Intenţia CE este să adopte noile rapoartele în cadrul MCV pentru Bulgaria şi România miercuri. Rapoartele sunt construite într-un mod diferit, întrucât pentru Bulgaria este o perioadă mai lungă. În cazul României, este vorba despre un an care va analizat’, a declarat Gray, referindu-se la faptul că România a avut un raport suplimentar în ianuarie anul trecut, în timp ce ultimul raport referitor la Bulgaria a fost prezentat în vara lui 2012.

‘Rapoartele vor prezenta într-un mod foarte obiectiv ce s-a realizat şi ce trebuie încă făcut, vor include o serie de recomandări concrete pentru viitor. Multe dintre punctele care sunt de aşteptat vor fi acoperite, evident cele patru condiţionalităţi, dar şi chestiuni precum statul de drept sau alte probleme mai ample. CE va discuta aceste chestiuni miercuri şi vor fi făcute publice, sperăm, miercuri dimineaţă’, a adăugat purtătorul de cuvânt al CE.

CE a stabilit abia luni ziua în care vor fi prezentate rapoartele MCV, întrucât miercuri, ziua în care sunt făcute de obicei publice aceste documente, este în această săptămână una extrem de încărcată, executivul comunitar urmând să facă publice nu mai puţin de patru propuneri sau comunicări. Totuşi, în cele din urmă s-a preferat ziua de miercuri, din raţiuni de calendar.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro