Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:36:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Femeile întreţin politicienii!


15 martie 2014

Pentru partidele din România, alegerile europarlamentare au devenit o competiţie în care sunt trimise să candideze, cu şanse sigure de câştig, soţiile, logodnicele şi rudele politicienilor zilei. Totul pentru salarii şi beneficii care pot ajunge până la 15.000 de euro pe lună, timp de 5 ani.

Liberalii propun printre primii 10 candidaţi eligibili cinci doamne. Adina Vălean (soţia lui Crin Antonescu şi verişoara primară a lui Dinu Patriciu), se află pe locul doi pe listă, fiind urmată de Ramona Mănescu, fost ministru al Transporturilor şi soţia actualului secretar general interimar, Rareş Mănescu, primar al sectorului 6. Pe locul 10, dar cu şanse să prindă un loc ca supleant, a fost instalată Claudiu Benchescu, logodnica vicepreşedintelui Mihai Voicu.

„Gradele de rudenie nu au fost un criteriu la stabilirea acestei liste. Vă reaminesc că atât Adina Valean, care este soţia mea, cât şi Ramona Mănescu, care este soţia lui Rareş Mănescu, sunt din 2007 în Parlamentul European. Aţi putea face o cercetare, să întrebaţi, de exemplu, pe Guy Verhofstadt, pe Joseph Daul. Vedeţi că s-ar putea să nu ştie de Antonescu, dar să ştie de Adina Vălean”, a spus Crin Antonescu.

Daciana Sârbu, soţia preşedintelui PSD, Victor Ponta, a fost plasată pe locul 7 pe lista de partid pentru europarlamentare. Iniţial, ea anunţase că nu va mai candida, însă mai toate filialele PSD i-au acordat sprijinul pentru un nou mandat.

Elena Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, este deja vehiculată ca secundul lui Cristian Preda pe listele Partidului Mişcarea Populară. Şi Elena Udrea îşi doreşte ca mezina şefului statului să accepte oficial candidatura pe locul deja rezervat. Traian Băsescu însă refuză să comenteze subiectul.

„Nu am sfătuit-o nimic, este majoră, va lua o decizie, dar ea ştie că oricum eu voi vota PMP, nu ştiu ce va face ea”, a spus preşedintele.

Fraţii unor politicieni au ajuns şi ei în prim plan, direct pe listele de candidaturi. Mihai Ţurcanu, fostul şef al ANSVSA, demis după scandalul cărnii de cal, este fratele preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani şi a obţinut ultimul loc eligibil pe lista PNL.

Modul de promovare în politica românească a fost remarcat şi peste hotare.

„Toate aceste numiri pe listele electorale ale nevestelor, rudelor sau prietenilor nu vor face decât să-i îndepărteze şi mai mult pe români de votul de la europarlamentare”, avertizează ziariştii de la EUObserver.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro