Marţi, 16 aprilie 2024 - 3:47:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Adrian Năstase, primul corupt al ţării care merge la puşcărie


21 iunie 2012

Aadrian-nastase0drian Năstase, fost premier al României, a fost condamnat de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu executare în cadrul dosarului “Trofeul calităţii”. Decizia este definitivă şi irevocabilă.


Decizia a fost luată în lipsa fostului premier deoarece acesta nu s-a prezentat la Înalta Curte.
Totodată, în cadrul aceluiaşi dosar, Marina Popovici a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare, Bogdan Popovici, a fost condamnat la 6 ani închisoare cu executare, Irina Jianu, a primit o pedeapsă de 6 ani închisoare cu executare şi Diana Gasparovici a fost condamnată la 5 ani închisoare cu executare.


Magistraţii au menţinut astfel sentinţa din ianuarie 2012 când fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul “Trofeul calităţii”.


Adrian Năstase a fost trimis în judecată în acest dosar în ianuarie 2009, fiind acuzat de folosirea influenţei sau a autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.
În acest dosar mai sunt inculpaţi Irina Jianu, fost inspector general de stat în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), şi fostul său adjunct, Diana Gasparovici, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL şi soţii Marian Ioana şi Bogdan Popovici.
Potrivit rechizitoriului, în cursul anului electoral 2004, ISC, sub conducerea Irinei Jianu, “a iniţiat organizarea unui simpozion intitulat «Trofeul calităţii în construcţii»”.


“În realitate, simpozionul reprezenta un cadru în care, prin instituirea unor taxe de participare, se masca strângerea unor sume de bani pentru campania electorală prezidenţială a inculpatului Adrian Năstase“, potrivit DNA.

După redactarea verdictului, Adrian Năstase are la dispoziţie 24 de ore pentru a se preda; dacă nu face acest lucru în termenul stabilit de lege, poate fi ridicat de la domiciliu cu mascaţii.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro