Vineri, 29 martie 2024 - 8:02:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Antonescu se prăbuşeşte în sondaje


20 septembrie 2012

antonescuSondajul a fost efectuat pe 10 septembrie, prin metoda chestionarului telefonic, pe un eşantion de 1.312 de repondenti şi are o marjă de eroare de 2,8%.

Şeful PNL a pierdut primul loc în preferinţele romanilor. Cu doar 17%, el este surclasat de Ponta şi a fost egalat şi de Băsescu.

Crin Antonescu se afla într-o scădere drastică de popularitate comparativ cu luna decembrie 2011, releva un sondaj IRES, institutul condus de PSD-istul Vasile Dancu.

Surclasat de Victor Ponta în topul oamenilor politici pe care romanii îi preferă, Antonescu s-a prăbuşit până la 17%, fiind egalat şi de către actualul preşedinte Traian Băsescu, erodat masiv de criză economică, dar aflat după demersul de suspendare într-o uşoară creştere.

Erodare accelerată

Comparativ cu sfârşitul anului 2011, clasamentul arata în felul următor: pe primul loc premierul Victor Ponta, preferat de 24% dintre repondenti, urmat de Traian Băsescu, cu 17% şi cu o creştere de 4% faţă de finele anului trecut şi de Crin Antonescu, tot cu 17%.

În decembrie 2011, pe locul întâi se clasa Crin Antonescu, cu 24%, urmat de Traian Băsescu, cu 13% şi de Dan Diaconescu, cu 10%.

Ponta era doar pe locul patru, cu 8%. Se poate constata că, spre deosebire de Antonescu, lui Ponta i-a priit venirea la Putere, care l-a scos din umbră partenerului său de alianţă şi i-a adus 16 procente în plus.

Romanii nu cred că USL va mai creşte în sondaje - 24% sunt de părere că va rămâne la fel, iar 35% spun că va scădea - dar apreciază că va câştiga viitoarele alegeri (62%, faţă de 24% care cred că PDL va câştiga).

Dincolo de asta, perspectiva subiecţilor cu privire la evoluţia Uniunii nu este la fel de optimist. Astfel, 58% nu cred că Băsescu îl va mai desemna o dată premier pe Ponta.

75% se arata convinşi că o coabitare între Ponta şi Băsescu este imposibilă. Cât priveşte alegerile prezidenţiale, 54% cred că Antonescu va rămâne candidatul USL. Totuşi, 66% sunt convinşi că Sorin Oprescu va intra în cursă.

Tot 66% sunt convinşi că Mihai Răzvan Ungureanu va fi desemnat candidatul alianţei de dreapta în lupta pentru Cotroceni.

Sondajul a fost efectuat pe 10 septembrie, prin metoda chestionarului telefonic, pe un eşantion de 1.312 de repondenti şi are o marjă de eroare de 2,8%.

Sondajul IRES releva că Victor Ponta a câştigat 16 procente de când s-a instalat la guvernare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro