Marţi, 19 martie 2024 - 5:27:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Buget dublu pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie


3 septembrie 2012

alegeriGuvernul a stabilit, sâmbătă, că alegerile parlamentare vor avea loc în 9 decembrie. Anunţul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, după şedinţa de sâmbătă a Executivului.

Zaharescu a precizat că astfel zilele libere din preajma datei de 1 Decembrie, în care cetăţenii pot fi plecaţi din localităţile de domiciliu, nu vor afecta participarea la vot.

"În urma unei discuţii în şedinţa de Guvern, s-a ajuns la concluzia că 30 noiembrie este prima zi liberă de Sf. Andrei, urmează 1 Decembrie, Ziua Naţională, este posibil ca foarte mulţi cetăţeni să plece către alte localităţi. Alte localităţi înseamnă chiar şi în judeţul limitrof. Acei cetăţeni sunt obligaşi să voteze în circumscripţia în care sunt arondaţi şi pentru a nu fi această încurcătură s-a optat pentru data de 9, duminică în care nu este nimic altceva, decât toată lumea acasă", a declarat Andrei Zaharescu.

Acesta a precizat că, în condiţiile stabilirii datei de 9 decembrie pentru alegerile parlamentare, nu crede că mai este valabilă solicitarea premierului de a se discuta cu PDL pentru stabilirea alegerilor în data de 25 noiembrie.

Guvernul a alocat un buget dublu faţă de alegerile din 2008

Guvernul a alocat pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare un buget total de 199 milioane lei, aproape dublu faţă de suma alocată în vederea desfăşurării alegerilor legislative din 2008.

Din bugetul total aprobat de Guvern, 176 milioane lei au fost alocaţi Ministerului Administraţiei şi Internelor, 4,55 milioane lei către Institutul Naţional de Statistică prin Secretariatul General al Guvernului, 11,2 milioane lei către Autoritatea Electorală Permanentă, 5,25 milioane lei către Ministerul Afacerilor Externe şi 1,99 milioane lei către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

În 2008, suma alocată pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie a fost de 124 milioane lei.

Guvernul a stabilit, sâmbătă, şi nivelului indemnizaţiilor pe zi de activitate pentru membrii birourilor electorale, ale informaticienilor, statisticienilor şi personalului tehnic auxiliar.

Sumele alocate şi rămase neutilizate până la încheierea exerciţiului bugetar pe anul 2012 vor fi folosite pentru reîntregirea Fondului de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

La începutul şedinţei, premierul Victor Ponta spunea că Guvernul va adopta data de 2 decembrie pentru alegerile parlamentare, dar i-a cerut ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Dan Şova, să aibă discuţii cu PDL pentru data de 25 noiembrie.

"Astăzi suntem obligaţi să adoptăm data de 2 decembrie. E o dată rea, din punctul meu de vedere, pentru că sunt festivităţile de 1 Decembrie, este liber şi de Sf. Andrei. Ar fi fost de o mie de ori mai bine să fie pe 25 noiembrie. Nu ştiu ce calcule are PDL, că dacă mai întârzie o săptămână alegerile nu ştiu cât o să mai crească ei în sondaje. Haideţi să adoptăm de principiu data de 2 decembrie şi o să vă rog, domnul ministru pentru relaţia cu Parlamentul, poate reuşiţi să aveţi o discuţie luni şi cu grupul PDL, pentru că ei sunt cei care s-au opus datei de 25 noiembrie, şi poate îi convingeţi că e bine pentru binele tuturor să vină cât mai mulţi oameni la vot", a declarat premierul Ponta.

Pentru prima dată în acest an, sărbătoarea Sf. Andrei, care este vineri 30 noiembrie, va fi zi nelucrătoare. Aceasta va fi urmată sâmbătă 1 Decembrie de sărbătorirea zilei naţionale, iar duminică 2 decembrie ar urma să aibă loc alegerile parlamentare.

La alegerile parlamentare, alegătorii pot vota doar în colegiul în care îşi au domiciliul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro