Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:34:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


„Clasa politică nu va accepta nici regionalizarea şi nici modificarea Constituţiei”


8 ianuarie 2012

uioreanuDeputatul Horia Uioreanu, vicepreşedintele PNL Cluj, consideră că în 2012 "clasa politică nu va accepta o modificare a Constituţiei şi nicidecum regionalizarea ţării", în contextul în care legile Uniunii Europene precizează foarte clar că înainte cu 12 luni de alegeri "nu pot fi schimbate regulile jocului".


"Regionalizarea ar influenţa alegerile, dacă ele se vor ţine în acest an. (...) Putem însă să ne trezim, undeva prin vară, că PDL va dori comasarea cu alegerile prezidenţiale, respectiv că acestea se amână cu doi ani şi că mai facem o 'economie' de 10 milioane de euro la buget, pentru alegeri comasate în 2014", a spus liderul PNL, duminică, într-o conferinţă de presă.

Uioreanu a afirmat, totodată, că "preşedintele Traian Băsescu ne-a obişnuit cu apariţii periodice care fac valuri, dar în privinţa celor declarate referitor la regionalizarea ţării şi la modificarea Constituţiei îşi arată consecvenţa".

Potrivit vicepreşedintelui PNL, clasa politică a arătat că nu este acum momentul potrivit pentru cele două proceduri, având în vedere situaţia economică a ţării, faptul că în 2012 vor surveni noi scumpiri, posibile noi reduceri de locuri de muncă şi de venituri ale cetăţenilor.

El a amintit că preşedintele Traian Băsescu a retrimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea şi completarea Legii audiovizualului. Şeful statului recomandă legislativului respingerea acestui proiect de lege pe motiv că limitează libertatea presei prin impunerea unor condiţii în ceea ce priveşte conţinutul programelor furnizate de radiodifuzori.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro