Marţi, 16 aprilie 2024 - 9:54:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


FOTO: USL a semnat, din greşeală, patru condamnări la moarte


28 iulie 2012

uslUn document furnizat ieri presei arata sau, cel puţin, încearcă să demonstreze că Guvernul Ponta s-a angajat să desfiinţeze Curtea Constituţională, DNĂ, ANI şi CNSAS. Mai jos, FOTO cu documentul!

Pe data de 13 iulie, conducerea USL a semnat cu un număr de circa 60 de asociaţii, fundaţii şi ONG-uri un acord în care se spun următoarele: "Conducerea USL este de acord, în principiu, cu lista obiectivelor propuse de entităţile componente ale Consiliului Naţional al Societăţii Civile (CNSC) prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD). Începând cu 18 iulie 2012, până la debutul campaniei electorale parlamentare, fiecare punct va fi redactat de comun acord în formă definitivă, în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri a CNCS care l-a propus". Documentul este semnat de co-presedintii USL Victor Ponta, Daniel Chitoiu şi Daniel Constantin, pe de o parte, şi colonelul Mircea Dogaru, pe de cealaltă.

Problema apare pe "lista obiectivelor" cerute de CNSC. Printre ele, ca obiective imediate, se prevede "desfiinţarea structurilor de poliţie politică de tip stalinist şi a instrumentelor politice tip Curtea Constituţională, ANI, DNĂ, CNSAS". Această listă a obiectivelor nu este semnată de liderii USL. Cu toate acestea, colonelul Dogaru susţine că cei trei lideri au avut cunoştinţă de toate aceste cereri. "Materialul este din ianuarie l-am discutat cu liderii USL până în luna aprilie, urmând să-l semneze ei atunci. Lista a rămas neschimbată, iar ei l-au semnat, iar o parte din obiective au fost îndeplinite", a declarat pentru gândul.info colonelul în rezervă Mircea Dogaru. El a precizat că liderii USL nu au avut obiecţii asupra niciunui punct cuprins în acest document. "Curtea Constituţională, ANI, DNA sunt instrumente staliniste politice. Noi spre exemplu suntem în proces cu Curtea Constituţională de doi ani negându-i dreptul la existenţa pe baza faptului că legea de funcţionare a Curţii Constituţionale excede Constituţia. Toate legile apărute cu aprobarea acestor indivizi care nu au nicio legătură cu justiţia, sunt nule de drept", a subliniat Dogaru.

Dogaru: "Europenii gândesc mai puţin ca noi"

Întrebat de gândul.info dacă cei de la USL sunt de acord cu aceste puncte, liderul SCMD a spus că cei de la USL sunt de acord cu toate punctele cuprinse în lista de obiective. Mai mult, el a susţinut că cei de la USL au avut la dispoziţie documentul patru luni de zile. El a spus că nu contează că Uniunea Europeană a spus că nu se pot desfiinţa instituţii precum Curtea Constituţională sau DNA. "Cei de afară fac o gravă confuzie între Curtea Constituţională şi Curtea Supremă din alte state. O să le explicăm că avem o Curte, se numeşte ICCJ. Nici o problemă, o să le explicăm noi. O să-i explicăm lui Barroso că a fost ales cu votul a 22% din electorat, lui madam Merkel că a fost aleasă cu 34% din întregul electorat şi numai ruşii mai au baremul de 50% plus unu. Aceşti europeni la care ne uităm că la nişte dumnezei sunt de fapt nişte copii mari, care gândesc mai puţin decât noi pentru că au mai multă tehnică la dispoziţie. Când le spui că în România respectăm democraţia ei spun «vai dar trebuie respectată» ", a fost punctul de vedere exprimat de colonelul în rezervă Mircea Dogaru.

Ponta neagă şi acuză o intoxicare a PDL

Liderul USL, Victor Ponta, a negat ieri că şi-ar fi asumat desfiinţarea instituţiilor menţionate. "Este o intoxicare tipică de campanie a PDL disperat că pierde la referendum. Eu am semnat un acord de o pagină în care se spune foarte clar că, începând cu 18 iulie şi până la debutul campaniei electorale parlamentare, deci până în noiembrie, fiecare punct va fi redactat de comun acord în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri. În rest, nimic altceva nu am discutat, iar nebunii din astea cu desfiinţat Curtea Constituţională şi... sunt băgate de la PDL şi de la Băsescu, disperaţi fiind că pierd referendumul. E tipic, intoxicările tipice de la PDL de natură securistă", a spus Ponta. Întrebat dacă USL intenţionează să desfiinţeze Curtea Constituţională, ANI şi DNĂ, premierul a răspuns negativ. "Nici vorbă, cum să luăm în calcul aşa ceva, dar acolo sunt 53 de asociaţii şi avem timp până în noiembrie să discutăm cu fiecare. Cum să desfiinţezi DNA şi Curtea Constituţională? Fiecare om mai exaltat poate să ceară orice, dar noi am semnat că am fost de acord cu un singur lucru: că o să discutăm până la începutul campaniei electorale parlamentare. Nu am semnat nimic altceva şi nici nu ne-a fost prezentat niciodată nimic altceva", a mai spus Ponta.

Ulterior şi USL a menţionat, într-un comunicat, că anexă la protocolul semnat de Uniune şi CNSC prezentată în presa nu face obiectul acordului de colaborare şi că nu a fost adusă la cunoştinţa conducerii Uniunii. USL afirma "în mod ferm" că "cel puţin o parte din aceste puncte sunt inacceptabile pentru a fi parte a unei înţelegeri între organizaţii care îşi desfăşoară activitatea într-un stat democratic".

dna


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro