Miercuri, 24 aprilie 2024 - 6:57:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


N-ai plătit taxele la stat, nu mai poţi candida


26 aprilie 2012

mihai-apostolacheViitorii aleşi locali ar putea avea de suferit dacă până acum nu şi-au plătit datoriile la stat. Conform unei propuneri legislative a deputatului PDL Mihai Apostolache, persoanele care vor să candideze la alegerile locale de anul acesta trebuie să fie obligate să-şi achite toate dările la stat, inclusiv amenzile de circulaţie.

"Până la urmă, în momentul în care ajungi ales local, primar, de exemplu, ai obligaţia ca tu să colectezi aceste taxe şi impozite de la cetăţeni şi este normal să dai exemplu că tu îţi respecţi obligaţiile constituţionale în primul rând", a explicat Mihai Apostolache, dându-l ca exemplu pe primarul din localitatea prahoveană Drajna, Mihai Gavrilã, membru al PNL. "Pe firma proprie, (primarul din Drajna - n.r.) are o datorie de aproape 4 miliarde la bugetul local şi candidează în continuare pentru alegerile locale. Întâmplător, a iniţiat şi un proiect de hotărâre care a trecut de consiliul local pentru reeşalonarea acestor datorii. Tocmai primarul de care vorbim", a mai spus Apostolache.

Deputatul a precizat că intenţionează să extindă propunerea asupra parlamentarilor, însă pentru moment a vizat doar primari şi preşedinţi de consilii judeţene, având în vedere că prima dată vor avea loc alegerile locale.

Întrebat dacă printre colegii săi de partid există candidaţi în situaţii similare cu cea a primarului de la Drajna, deputatul a declarat că nu ştie vreun caz asemănător în PDL, însă a precizat că, personal, este la zi cu plata dărilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro