Vineri, 29 martie 2024 - 9:51:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Noii decreţei? / PDL a pus gând rău avorturilor din România


10 aprilie 2012

avorturiPDL a pus gând rău numărului mare de avorturi la care recurg româncele de la Revoluţie încoace. Şi vor să reducă numărul acestora şi implicit să combată criza demografică cu care se confruntă România. 51 de senatori şi deputaţi, în mare măsură aparţinând PDL, sunt susţinătorii unui proiect de lege menit să introducă obligativitatea consilierii pentru femeile care vor să facă o întrerupere de sarcină. Pe lista celor care au semnat pentru susţinerea legii se numără Elena Udrea, Raluca Turcan,  Cristian Boureanu sau Ioan Nelu Botiş, iar iniţiatorii sunt Sulfina Barbu şi Marius Dugulescu.

Practic legea instituie înfiinţarea, funcţionarea şi organizarea cabinetelor pentru criza de sarcină.

Cabinetele (Centrele) de consiliere pentru criză de sarcină sunt intituite cu scopul de a informa într-un cadru organizat, confidenţial şi sigur, femeile însărcinate cu privire la riscurile avortului, la drepturile şi avantajele pe care femeile însărcinate le au conform legii, astfel încăt decizia pe care o iau privind sarcina să fie în deplină cunoştinţă de cauză, se arată în proiectul de lege.

Astfel, apare consilierul pentru criza de sarcină – medic, psiholog sau asistent social, certificatul de consiliere – dovada că femeia a avut parte de consliere şi perioada de gândire – adică perioada în care femeia va reflecta asupra a ceea ce va face cu sarcina.

„Decizia de a păstra sau nu sarcina aparţine exclusiv femeii”, subliniază proiectul de lege.

„Medicul ginecolog din cadrul secţiei de ginecologie sau medicul care depistează sarcina este obligat să informeze femeia care doreşte să facă un avort despre obligativitatea parcurgerii procedurii de consiliere pentru criza de sarcină şi a unei perioade de gândire de 5 zile.  Medicul este obligat să informezte femeie care doreşte să facă un avort că nu poate efectua avortul fără dovada unui certificat de consiliere emis de cabinetul de consiliere pentru criza de sarcină, către care îi eliberează o trimitere”, se arată în document.

Proiectul de lege a fost înregistrat pe 13 martie la Camera Deputaţilor şi şapte zile mai târziu, la Senat, acolo unde se şi află în prezent. Camera Deputaţilor e însă for decizional.

La începutul lunii februarie PSD o ataca pe noua ministră a Muncii, Claudia Boghicevici pentru poziţia sa anti-avort. Potrivit PSD, Boghicevici ar fi afirmat: “Un aspect des ignorat, în primul râ nd de societate, dar care va avea consecinţe dezastruoase pentru populaţia Româ niei, este problema avortului. ... Noi ne dorim să ne implicăm în rândul societăţii şi să ducem o puternică campanie antiavort. Se va dedica toata atenţia şi efortul pentru a obţine rezultate cât mai bune, acestei campanii deja alăturandu-i-se biserici, medici, psihologi, profesori, societatea civilă, iar împreună vor marşa împotriva acestui fenomen devastator”.

"Nu dorim să intrăm în polemici indirecte cu doamna Boghicevici pe marginea unei opţiuni puternic condamnate de specialişti. Vrem doar să atragem atenţia domnului Ungureanu că este dator să le respecte cel puţin pe milioanele de femei din România traumatizate în perioada comunistă, când interdicţia avortului a produs cicatrici psihice adânci şi multă suferinţă – o suferinţă pe care o credeam încheiată odată cu acea epoca. Nominalizarea doamnei Boghicevici ca ministru al Muncii se poate dovedi un ecou al epocii comuniste şi al primitivismului în domeniul tratării femeii", avertizeaza atunci preşedinta PSD, Rovana Plumb.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro