Joi, 28 martie 2024 - 10:16:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Năstase nu vrea să fie eliberat!


4 iulie 2012

adrian-nastaseCu doar două zile înainte că Tribunalul să decidă dacă îl eliberează provizoriu, sau nu, din închisoare, Adrian Năstase face o mutare surpriză şi anunţă că renunţă la libertate, ca să demonstreze că este un om demn.


Oricum, procurorii anticorupţie sunt fermi: nu vor ca dosarul fostului premier să fie judecat de Tribunalul Bucureşti, pe motiv că anumiţi magistraţi de la această instanţă nu ar fi imparţiali.


Avocaţii fostului premier au depus la Tribunal o declaraţie notarială prin care fostul şef de guvern renunţa la orice pretenţie de a-i fi întreruptă executarea celor doi ani de închisoare dispuşi de instanţă supremă. Astfel, Adrian Năstase scapa de povara de a fi adus încătuşat în faţa judecătorului.'


Coincidenţă sau nu, dar tot marţi, la ora 12, fiul cel mare, Andrei Năstase, ajungea la penitenciarul Rahova.
A venit fără pachet pentru tatăl său. Avea la el doar o servietă în care se afla probabil actul care a ajuns acum la judecător. Tânărul a zăbovit cel mult 20 de minute la penitenciar şi niciun oficial al închisorii nu confirmă că şi-ar fi întâlnit tatăl. Între timp, dosarele care îl au în centru pe Adrian Năstase îşi urmează cursul.
Miercuri începe, la instanţă supremă, procedura prin care procurorii anticorupţie cer strămutarea judecării dosarului în care Adrian Năstase ceruse întreruperea executării pedepsei.


Anchetatorii vor asta după ce ar fi aflat de pe Google că Adrian Năstase a fost îndrumătorul ştiinţific al lucrării de doctorat a preşedintei Tribunalului, Laura Andrei.


Pe de altă parte, anchetatorii au considerat că judecătoarea care ar fi trebuit să decidă în cazul întreruperii pedepsei lui Adrian Năstase nu poate fi imparţială, pentru că în trecut l-a achitat pe medicul Şerban Bradisteanu, nimeni altul decât medicul curant al fostului premier din zilele de după tentativa de sinucidere.


În acest moment, doctorul este cercetat de DNA pentru favorizarea infractorului, procurorii acuzându-l că, împreună cu 3 poliţişti, ar fi îngreunat punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei în cazul Năstase.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro