Marţi, 19 martie 2024 - 7:18:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


PDL cere demisia ministrului de Interne Ioan Rus


6 august 2012

ioan-rus5Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea sa cere demisia ministrului de Interne Ioan Rus pe care îl consideră descalificat de "mascarada" pe care a făcut-o în legătură cu organizarea mini-recensământului.

"Cerem că ministrul Ioan Rus să demisioneze imediat. A fost în afara oricărui profil de ministru de Interne al UE cu ce a spus public în faţa a 22 de milioane români, că mini-recensământul în mediul rural se rezumă la primari şi la 2-3 oameni vajnici care o întreabă pe ţaţa Maria dacă Vasile e acasă, iar dacă ţaţa Maria spune că nu e acasă şi e plecat în străinătate, acest cetăţean european îşi pierde dreptul de vot. Asta este atitudine de ministru de Interne? Noi spunem că nu şi domnul ministru Rus trebuie să plece", a precizat Cezar Preda.

El a menţionat că "mascarada" mini-recensământului îl descalifică pe ministrul Ioan Rus şi a cerut ca această "mascaradă" să înceteze imediat.

Ministrul Administraţiei şi Internelor (MAI), Ioan Rus, a declarat că actualizarea listelor electorale va presupune un "mini-recensământ", care va fi făcut de autorităţile locale până în 24 august, prin vizite foarte scurte, de "trei secunde", de la domiciliul românilor.

Întrebat pe ce bază şi în ce mod va fi realizat, concret, mini-recensământul, ministrul Administraţiei şi Internelor a precizat că Guvernul ar urma să emită la începutul săptămânii viitoare un act normativ prin care să împuternicească primăriile pentru activitatea de verificare a datelor în teren. "O facem direct pe secţiile de vot. Fiecare secţie de votare are o mie şi ceva de persoane. Acolo sunt listele. Nu verificăm altceva decât concordanţa între componenţa nominală a listei şi existenţa persoanei fizice. Şi va trebui să meargă... Va trebui luni sau marţi o Hotărâre de Guvern, prin care împuternicim instituţiile descentralizate, primarii, mă rog, cine vom stabili, să facă acest lucru, da. Numai că la recensământ sunt o sută de formulare, că acolo e recensământul populaţiei şi locuinţelor. O discuţie de acest fel acolo durează o jumătate de oră, aici durează trei secunde", a declarat Ioan Rus.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul celor care nu vor fi găsiţi acasă la acest demers, ministrul a spus că, în mediul rural, se va merge pe soluţia întrebării vecinului şi a admis că, la oraşe, va fi "mai complicat". "La nivelul comunităţilor rurale, de exemplu, întrebi vecinul: "mă, Popescu Vasile există?". "Există de-adevăratelea". Acolo, dacă merg primarul şi câţiva locuitori de nădejde ai satului, rezolvă asta în trei zile, în fiecare sat. La oraş va fi mai complicat. O să vedem. Am cerut tuturor primăriilor, prefecţilor, până marţi să ne dea şi sugestii şi eventuale probleme care ei anticipează că pot apărea, astfel încât să le putem rezolva", a spus Rus.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro