Joi, 28 martie 2024 - 6:17:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Planul USL pentru a-l împiedica pe Traian Băsescu să se întoarcă la Cotroceni


27 august 2012

planLiberalii vor încerca luni, în Parlament, o ultimă cale de atac pentru a bloca reîntoarcerea lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, scrie gândul.info. Senatorul PNL de Braşov, Ioan Ghişe, a propus două variante de atac: fie ca Parlamentul să retrimită Curţii Constituţionale hotărârea prin care referendumul este considerat invalid, fie ca Parlamentul să constate că preşedintele suspendat Traian Băsescu este demis. Potrivit lui Ghişe, iniţiativele sale sunt susţinute de conducerea PNL, liberalii aşteptând ca social-democraţii să le sprijine demersul.

Mai mult, senatorul Ghişe a pregătit plângeri penale împotriva celor şase judecători ai Curţii Constituţionale care au votat pentru validarea referendumului din 29 iulie. O altă strategie pentru ca Traian Băsescu să nu se întoarcă la Palatul Cotroceni, ar fi lipsa cvorumului la şedinţa din Parlament în care se citeşte hotărârea Curţii Constituţionale privind referendumul.

Şedinţa de luni a Parlamentului ar trebui să fie una formală, în care se va citi hotărârea judecătorilor Curţii Constituţionale, potrivit căreia referendumul din 29 iulie pentru demiterea lui Traian Băsescu este invalid. După aceea, hotărârea CCR ar urma să fie publicată în Monitorul Oficial, iar preşedintele suspendat îşi va relua funcţia.

„PNL va susţine propunerile mele şi asta se va definitiva ca decizie mâine (luni - n.r.) dimineaţă într-o şedinţă a conducerii partidului. Sper ca şi colegii de la PSD să conştientizeze că trebuie susţinute aceste propuneri. Nu vă pot spune cu cine am vorbit din conducere, dar vă spun că PNL va susţine iniţativele mele. Eu am depus ieri (sâmbătă
- n.r.) la conducerea partidului un proiect de hotărâre, astăzi am depus cel de-al doilea proiect. BPC al PNL se va întruni luni dimineaţă, el este competent să spună dacă mă susţine şi eu v-am spus că ştiu de la oamenii din conducerea partidului că PNL va susţine propunerile mele. Sper ca până luni după amiază acelaşi lucru să îl facă şi PSD. Dacă îl
Face bine, dacă nu iarăşi bine”, a declarat pentru gândul.info senatorul Ioan Ghişe.
Liderul grupului PNL din Senat, Mario Oprea, a precizat pentru gândul.info că nu s-a luat o decizie şi că senatorul Ghişe îşi va prezenta iniţiativele în cadrul grupurilor parlamentare ale PNL şi apoi ale USL pentru a se lua o decizie finală. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache (PSD), a spus tot pentru gândul.info că iniţiativele lui Ghişe „nu vor avea sorţi de izbândă”. De altfel, social-democraţii sunt reticienţi în a da un vot în Parlament care să intre în contradicţie cu decizia judecătorilor CCR.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro