Miercuri, 24 aprilie 2024 - 5:53:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


PNL Prahova visează la Parlamentul României


15 octombrie 2012

Şedinţă formală în această după amiază la PNL. Membrii Delegaţiei Permanente a PNL Prahova au validat oficial candidaturile liberalilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Colegiul 3 pentru Senat îl are drept candidat pe medicul Ion Luchian. Fost deputat şi fost preşedinte al PNL Prahova, Luchian are ingrata şansă de a-l înlocui pe Teodor Meleşcanu (în prezent şef SIE) în acest colegiu. Îl va avea drept contracandidat pe fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, care îşi doreşte foarte mult să ajungă în Parlament, mai ales că în urmă cu patru ani a fost victima redistribuirii voturilor, el câştigând primul loca în Colegiul 5 Ploieşti, iar în Senat a ajuns Daniel Savu (PSD).

În cursa pentru Camera Deputaţilor,  Mircea Roşca, şeful liberalilor prahoveni va încerca să-l ...lase acasă, în Colegiul 1- Valea Prahovei, pe deputatul PDL Cristian Burlacu. Roşca se bucură de susţinerea lui Crin Antonescu, liderul PNL,şi trebuie să demonstreze că numirea sa la conducerea liberalilor din judeţ  nu a fost făcută pe criterii de prietenie.  

În Colegiul 2- Câmpina, Virgil Guran îl va avea de înfruntat pe Alexandru Anghel, fiul deputatului Florin Anghel. Chiar dacă nu are notorietatea tatălui său(şi automat nici problemele de imagine ale acestuia), Alexandru Anghel are de partea sa averea familiei şi bunul renume al firmelor conduse de mama sa. Probabil va deveni unul dintre cei mai tineri deputaţi, mai ales că Guran poate fi numit, fără nicio problemă, veşnicul perdant. (a ratat de două ori fotoliul de primar al municipiului Câmpina, alegerile parlamentare din 2008 şi nici nu a reuşit să câştige mandatul de viceprimar).

Cel mai sigur colegiul al liberalilor este cel în care va candida deputatul Graţiela Gavrilescu. Fostul viceprimar al Ploieştiului va încerca să reprezinte din nou în Camera Deputaţilor Colegiul 3- Floreşti-Băicoi. Gavrilescu a uimit lumea politică din judeţ în 2008 când a reuşit să câştige acest colegiu deşi îi fusese impus de fostul preşedinte al PNL Adrian Semcu.

Interesantă este candidatura lui Sorin Teju în Colegiul 5- Vălenii de Munte.  Teju este bun prieten cu deputatul Mihai Apostolache şi a fost propus drept candidat al PNL deşi este membru de partid doar de ....trei săptămâni. Candidara sa are nevoie de o derogare din partea conducerii centrale, însă Mircea Roşca a promis că se va ocupa persona de acest lucru.

Preşedintele PNL Ploieşti, Alexandri Nicolae, va intra cel mai probabil în cursă contra lui Adrian Semcu, fostul şef al PNL Prahova. Are foarte multe poliţe personale de plătit lui Semcu, însă va avea de luptat cu notorietatea fostului deputat în Colegiul 7 Urlaţi. În 2008 Semcu a demonstrat că este un foarte bun strateg politic şi a trimis-o în Parlament pe Adriana Săftoiu, deşi aceasta era o necunoscută în localităţile din acest colegiu electoral.

În schimb, în Colegiul 11 Ploieşti Vest, Paul Dumbrăvanu, şeful organizaţiei de tineret a PNL Prahova şi noul director al RASP Ploieşti,va încerca să obţină un scor onorabil în faţa Robertei Anastase, preşedintele PDL Prahova şi fosta şefă a Camerei Deputaţilor. Necunoscutul Dumbrăvanu va fi o victimă sigură a notorietăţii Robertei Anastase care, ajutată de aparatul de partid, va trebui să demonstreze că ploieştenii sunt încă de partea PDL.

În Colegiul 9 (Bărcăneşti-Târgşorul Vechi-Brazi) va desemnat un candidat din partea Partidului Conservator. Roşca a anunţat, însă, că dacă “nu va fi desemat un om care doreşte să intre cu adevărat în luptă” liberalii vor cere înapoi colegiul şi vor desemna ei un candidat viabil.

Liderul PNL Prahova este foarte optimist înainte de debutul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Roşca a anunţat că şi-a propus să obţină patru mandate de deputat şi unul de senator.

„Sunt cei mai puternici oameni pe care îi putem propune în momentul de faţă pentru scena naţională, liberali autentici, oameni care au demonstrat că pot face lucruri deosebite", a afirmat Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova.

Fotografii preluate de pe www.presa.ph


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro