Vineri, 29 martie 2024 - 12:51:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Protestele de stradă duc la discuţii între politicieni


18 ianuarie 2012

politicPrimul-ministru Emil Boc şi liderii coaliţiei de guvernământ se întâlnesc, miercuri, la Palatul Parlamentului, cu cei ai partidelor din opoziţie.

Şeful Executivului a anunţat, într-o emisiune televizată, că a convenit, în discuţii telefonice, cu preşedinţii PSD, Victor Ponta, şi PNL, Crin Antonescu, ca întâlnirea să aibă loc de la ora 13,00, la ea urmând să participe şi preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, precum şi liderul grupului minorităţilor naţionale de la Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian.


În contextul întâlnirii anunţate pentru miercuri dintre liderii coaliţiei de guvernământ şi cei ai Opoziţiei, copreşedintele USL Victor Ponta a precizat, la RRA, că a acceptat propunerea primului-ministru Emil Boc pentru că "este nevoie de dialog şi este nevoie de răspunsuri pentru toată ţara, care aşteaptă soluţii democratice şi raţionale". Într-o intervenţie la postul România Tv, Victor Ponta a susţinut că, în cazul în care Emil Boc nu vrea să demisioneze, practic, dialogul încetează foarte rapid. "Nu avem ce altceva să discutam şi cu atât mai puţin să negociem cu dânşii", a spus Ponta.


În schimb, premierul Emil Boc, întrebat în legătură cu faptul că reprezentanţii USL au anunţat că mandatul lor la această întrevedere va fi solicitarea demisiei Guvernului, a arătat că nu porneşte cu idei preconcepute în privinţa derulării acestei reuniuni. "Dialogul nu ştiu dacă face bine, dar cu siguranţă nu strică. (...) Câte rezultate vor fi, vom vedea. E doar un început", a spus premierul la B1 TV.
Partidul Democrat Liberal a decis, luni, în Colegiul Director Naţional, să lanseze o campanie de dialog pe tema protestelor de stradă din Bucureşti şi din ţară, cu toate structurile importante ale societăţii civile, ale sindicatelor şi ale partidelor politice din opoziţie.


De dialogul cu societatea civilă se va ocupa prim-vicepreşedintele democrat-liberal Teodor Baconschi, de cel cu sindicatele - secretarul general al partidului Ioan Oltean, iar de invitarea la discuţii a partidelor din opoziţie - preşedintele PDL, premierul Emil Boc

 

sursa:agerpres.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro