Joi, 28 martie 2024 - 10:08:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Protestele proArafat-antiBăsescu continuă


14 ianuarie 2012

protestDacă protestele de ieri, desfăşurate în toată ţara au avut ca scop susţinerea medicului Raed Arafat, cei ieşiţi astăzi în stradă scandează împotriva preşedintelui Băsescu. "Mâine la două, mâine la două!". Asta au scandat vineri seară printre altele participanţii la mitingul de protest de la Palatul Cotroceni. Iar o parte din cei prezenţi vineri să-l susţină pe Raed Arafat şi SMURD s-au ţinut de cuvânt.

 

Sute de persoane s-au adunat în Piaţa Universităţii din Capitală. Oamenii scandează lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi spun că au ieşit în stradă din disperare, potrivit RTV.net. "Ruşine! Ruşine să vă fie!" scandează protestatarii. Fenomenul s-a răspândit în toată ţara, mai multe sute de oameni ieşind în stradă şi în Cluj Napoca sau în Constanţa. Oamenii s-au mobilizat şi pe reţelele de socializare. "Faptul că ieri Traian Băsescu a retras această lege este prima victorie. Societatea românească dărâmă mituri, că noi nu putem face nimic, miturile astea au început să cadă", a declarat pentru Realitatea TV unul din cei prezenţi sâmbătă la proteste.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a declarat sâmbătă că au fost identificate 13 persoane care au antecedente în organizarea de astfel de manifestări publice. Acestea riscă acum amenzi între 1.000 şi 10.000 de lei, Şi artistul Doru Stănculescu a fost ridicat de poliţişti vineri seară, din faţa Palatului Cotroceni.

Doru Stănculescu a fost băgat în dubă şi dus la secţia 22 Poliţie. Artistul a fost amendat pentru tulburarea liniştii publice. Stănculescu a declarat, pentru Antena 3, că vineri seară se afla pe trotuarul din faţa Palatului Cotroceni, unde a venit cu un banner. Artistul a povestit că a fost ridicat de jandarmi, urcat cu forţa într-o dubiţă şi dus la Secţia 22 de poliţie, unde a stat trei ore. Artistul a adăugat că i s-a făcut proces verbal pentru tulburarea liniştii publice şi ofensă a autoriăţilor publice, cu amendă între 200 şi 1.000 de lei, proces pe care a refuzat să îl semneze.

La Cluj, circa 50 de oameni s-au adunat în centrul oraşului, pentru a-l susţine pe Raed Arafat, dar şi pentru a protesta împotriva regimului Traian Băsescu. De asemenea, mai multe zeci de persoane s-au adunat şi în Constanţa şi Timişoara pentru aceleaşi motive.

Aproximativ o sută de persoane au participat, sâmbătă, la Deva, cu 50 de autoturisme, la un protest pentru susţinerea lui Raed Arafat. Protestatarii au plecat spre Prefectură, au trecut prin faţa sediului PDL şi au mers spre sediul Asociaţiei Salvital, care coordonează activitatea SMURD în Hunedoara.

Raed Arafat a făcut apel la oameni să nu mai iasă în stradă şi să nu se lase manipulaţi politic prin diverse anunţuri pe internet sau alte mijloace întrucât acţiunile pot degenera şi afecta ideile faţă de proiectul Legii sănătăţii. În ciuda apelului făcut de Raed Arafat, şi astăzi sunt aşteptate să aibă loc proteste de amploare în mai multe oraşe.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro