Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 9:03:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Protestul Facebook/ O nouă Revoluţie? Manifestările de protest au degenerat în violenţe!


14 ianuarie 2012

mitingJandarmi loviţi, gaze lacrimogene, echipe de jurnalişti agresate, petarde, străzi blocate, mii de oameni în stradă în toată ţara... Acestea sunt coordonatele celei de a doua zi de proteste proArafat, antiBăsescu din România. Interesant este că îndemnul la protest a fost lansat pe Facebook şi pe celelalte reţele de socializare


Ministerul de Interne a convocat, potrivit RTV, şefii de arme, iar circulaţia a fost închisă în zona Cotroceni, în centrul Bucureştiului  fiind  blocată de către manifestanţi. Trei jandarmi au fost răniţi de către manifestanţi şi au avut nevoie de îngirjiri medicale. În Piaţa Universităţii sunt câteva sute de persoane, oamenii adunându-se încă de după-amiază pentru a protesta faţă de problemele diverse cu care se confruntă şi pentru a scanda lozinci împotriva Guvernului şi a lui Traian Băsescu. Oamenii strigă "Jos Băsescu", "Demisia" şi "Veniţi cu noi".

Reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti au declarat că jandarmii nu sunt în Piaţa Universităţii pentru a lua măsuri împotriva protestatarilor, ci pentru a asigura ordinea publică şi respectarea legii.

După ce în primă fază îi aşezaseră pe protestatari pe trotuare, jandarmii au mari probleme cu menţinerea ordinii. Oamenii au devenit extrem de violenţi, au aruncat cu petarde, s-au luat la bătatie cu scutierii şi chiar i-au înconjurat pe aceştia la un moment dat. Unul dintre scutieri a fost rănit cu o cărămidă, în timp ce un protestatar a fost şi el lovit şi a primit îngrijiri medicale.

Printre protestatarii de la Universitate se află şi liderii de galerie ale unor echipe de fotbal din Capitală, care au aruncat în forţele de ordine cu obiecte contondente, petarde şi materiale pirotehnice, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Printre protestatarii sunt mai mulţi şefi de galerii de fotbal. Au folosit petarde şi materiale pirotehnice şi au aruncat cu obiecte contondente înspre jandarmi. Aceştia sunt cunoscuţi ca având antecedente pe stadioane, aflându-se în bazele de date ale jandarmeriei cu suporteri cunoscuţi pentru comportamentul violent", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, la Realitatea TV.

"Facem apel la oameni să se manifeste paşnic.  E important ca protestatarii să înţeleagă că nu ne aflăm aici pentru a-i sancţiona, ci pentru a-i proteja şi a respeta legea", a precizat Enache, care a adăugat că dispozitivul de jandarmi a fost suplimentat, având în vedere amploarea protestului. Acestea sunt cele mai ample manifestări spontane organizate în România în ultimii 20 de ani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro