Joi, 25 aprilie 2024 - 9:18:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


PSD acceptă comasarea alegerilor doar dacă sunt anticipate


13 decembrie 2011

PSD  va accepta comasarea alegerilor locale şi parlamentare doar în condiţiile unui scrutin parlamentar anticipat şi va face apel la societatea civilă şi forurile intePSDrnaţionale pentru denunţarea acestei intenţii.

"Nu putem fi de acord cu o decizie nedemocratică, prin care cei de la PDL doresc să inducă în eroare electoratul şi să-şi bată joc de alegeri. Opoziţia acceptă comasarea doar dacă aceasta se produce prin devansarea parlamentarelor, adică prin alegeri parlamentare anticipate", a declarat senatorul PSD Dan Şova.

Deputatul PSD Carmen Moldovan a făcut un apel "către întreaga societate civilă să ia atitudine împotriva comasării alegerilor". Social-democrata a afirmat că "singurul motiv pentru care PDL doreşte amânarea alegerilor locale este frica de votul oamenilor, frica de cei pe care i-au pedepsit cu cinism prin aşa-numitele măsuri de austeritate". Moldovan a susţinut că "frica de populaţie nu reprezintă nicidecum un motiv întemeiat pentru amânarea alegerilor, ci din contră, un motiv foarte bun pentru organizarea de alegeri anticipate, adică cât mai repede posibil".

Proiectul MAI de comasare a alegerilor în 2012 menţine norma de reprezentare a parlamentarilor din legislaţia în vigoare, ceea ce înseamnă că numărul acestora nu va scădea, la locale populaţia luată în calcul fiind cea de la 1 ianuarie 2012, iar pentru generale, cea înregistrată la 31 octombrie 2011.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro