Vineri, 19 aprilie 2024 - 12:10:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sondaj : Antonescu şi Mihai Răzvan Ungureanu, în turul doi la prezidenţiale


26 august 2012

ungureanuSondajul a fost efectuat pe un eşantion de 1547 de persoane, pe date de 22 august, adică a doua zi după ce CCR a invalidat referendumul de demitere a lui Traian Băsescu.

Întrebaţi cu cine ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, 38% dintre repondenti l-au indicat pe Crin Antonescu. Acesta ar intra în turul doi cu fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, dat fiind că nici Traian Băsescu, cotat cu 23% intenţie de vot, nici premierul Victor Ponta, care are 11%, nu vor candida pentru funcţia de şef al statului.

În privinţa angajamentului luat de Crin Antonescu, că se va retrage din politică dacă nu va reuşi demiterea lui Traian Băsescu prin referendum, romanii sunt împărţiţi. 48% cred că acesta ar trebui să se ţină de cuvânt, în timp ce 47% cred că liderul liberal nu ar trebui să renunţe, iar 4% nu au ştiut ce să răspundă. Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 1547 de persoane, pe date de 22 august, adică a doua zi după ce CCR a invalidat referendumul de demitere a lui Traian Băsescu. A fost realizat prin metoda interviului telefonic, iar marjă de eroare este de 2,7%. IRES este condus de sociologul Vasile Dancu, membru PSD.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro