Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:25:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un proiect pentru buzunarul gălăţeanului - contorizarea individuală


7 iunie 2012

daniela_amariteiDaniela Amariţei, candidata partidului Prodemo la funcţia de primar al Municipiului Galaţi, a fost prezentă la emisiunea „Deschide Lumea” din data de 4 iunie 2012, ora 21, de la RealitateaTV Galaţi. Discuţia s-a bazat pe proiectele menite să îl lase pe gălăţeanul de rând cu bani mai mulţi în buzunar după plata facturilor la utilităţi.

Reprezentanta Prodemo a afirmat că cea mai simplă soluţie pentru reducerea facturii de întreţinere pentru iarna viitoare o reprezintă contorizarea individuală pentru fiecare apartament. „Plătim cât consumăm. Nu ne mai apar în facturi diferite pierderi şi fiecare va plăti atât cât consumă. Nu vor mai exista discuţii, de ce pierderi, unde sunt banii, cine a fugit cu banii. În acest oraş contorizarea individuală este vitală”, a afirmat Daniela Amariţei.

Candidata consideră că de la bugetul local, plata subvenţiei pentru energia termică ar trebui înlocuită cu montarea contoarelor individuale în apartamente. „Putem face anul acesta un cartier, anul viitor altul şi astfel în câţiva ani vom putea rămâne cu fonduri semnificative în bugetul local”, a spus Amariţei.

Moderatorul emisiunii a rugat-o pe candidata Prodemo să explice din ce fonduri se poate face această contorizare şi care va efectul ei pentru buzunarul cetăţeanului din Galaţi.

„Din fonduri guvernamentale plus din cele de la bugetul local. Dacă nu mai acordăm subvenţia pentru energia termică putem folosi banii pentru achiziţionarea şi montarea contoarelor individuale. Aş minţi că se pot face peste noapte toate aceste lucruri. Nu spun că tăiem subvenţia peste noapte în tot Galaţiul. Dar aş începe cu Micro 39, Micro 40, cu Micro 18 unde nu avem nici apa rece. Sunt zone în care oamenii cară apă cu cisternele, cu bidoanele. Se spune că suntem un oraş între ape, dar nu suntem în stare să gestionăm această problemă. Este ruşinoasă această situaţie în 2012. Trebuie să lăsăm orgoliile şi culoare politică şi să ne gândim că suntem gălăţeni şi să schimbăm denumirea de Oraşul Roşu”, a explicat Daniela Amariţei.

Amariţei s-a declarat total împotriva repartitoarelor, afirmând că „nu se cunoaşte exact modalitatea de calcul pentru aceste aparate”. „Apatermul este undeva la mijloc. Nimeni nu a întrebat de ce s-au implantat aceste aparate. Citirea repartitoarelor o face întreprinderea prestatoare. Apatermul primeşte doar cantitatea pe care o înmulţeşte cu preţul gigacaloriei votat de Consiliul Local şi de aici rezultă valoarea facturilor. Administratorii sunt cei care trebuie să facă împărţirea pe fiecare apartament şi de aici întotdeuna apar discuţiile. Nu trebuie să uităm că aparatele respectve trebuie verificate din doi în doi ani”, a spus reprezentanta Prodemo.

Daniela Amariţei a explicat că prin contorizarea individuală costurile cu energia termică ar putea fi scăzute la maxim 15% din veniturile unei familii.

Reprezentanţii Prodemo consideră că proiectul lor poate primi sprijinul şi celorlalte partide politice pentru a putea primi aprobarea Consiliului Local Galaţi: „Doar un inconştient ar putea refuza un astfel de proiect, mai ales că 2/3 din gălăţeni sunt racordaţi la sistemul centralizat. Suntem convinşi că şi cei care au centrale de apartament vor solicita contorizare individuală atunci când vor vedea că vecinii plătesc facturi mai mici”.

Daniela Amariţei a explicat că programul de contorizare individuală a fost implementat cu succes la Buzău, 75% dintre buzoieni beneficiind de facturi individuale pentru energia termică. Candidata a explicat că proiectul Prodemo le oferă şi cetăţenilor care şi-au montat centrale de apartament să poate reveni la sistemul centralizat de distribuţie a energiei termice, beneficiind de contorizarea individuală.

În finalul emisiuni, Daniela Amariţei, candidata Prodemo la funcţia de primar al Municipiului Galaţi, a explicat care sunt resursele comunităţii găleţene: „Resursa umană, locurile de muncă. Albirea locurilor de muncă... Foarte mulţi gălăţeni lucrează la negru şi au grija zilei de mâine. Trebuie să creem locuri de muncă pentru ca tinerii să rămână aici să muncească. Galaţiul are nevoie de tineri pentru că oraşul acesta trebuie să se dezvolte”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro