Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:17:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Victor Ponta cere demisia lui Traian Băsescu, dacă va fi repus în funcţie


30 iulie 2012

pontaÎncepând de luni seara, Traian Băsescu nu mai este preşedintele legitim al României. În schimb, decizia Curţii Constituţionale va fi respectată şi aplicată. Acesta este mesajul pe care liderii USL l-au transmis, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Biroul Electoral Central a dat publicităţii, luni, la ora 10:00, primele rezultate parţiale oficiale de la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Astfel, potrivit BEC, 46,13% din românii înscrişi pe listele electorale s-au prezentat la vot duminică, până la ora 23:00. Numărul voturilor valabilile exprimate DA - 87,55%, NU - 11,12%. Voturi nule înregistrate - 1,31%.

Liderii USL s-au reunit în şedinţă pentru a discuta rezultatele parţiale ale referendumului pentru demiterea preşedintelui. Aceştia spun că Traian Băsescu va trebui să plece, deoarece a fost un vot masiv împotriva lui, de peste 80%.

După şedinţă, premierul Victor Ponta a făcut o serie de declaraţii de presă de la sediul USL. Urmăriţi LIVE TEXT principalele declaraţii:

Vreau să le mulţumesc celor 8 milioane de români care au votat.

Niciodată o acţiune politică n-a avut o susţinere atât de mare. Nimeni din România nu le poate ignora votul.

Înţelegem mesajul dat de cele 8 milioane de români, un mesaj foarte clar pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Din acest punct de vedere, noi vom guverna responsabil România, o vom face pentru românii care au votat. Nu avem cum să-l considerăm pe Băsescu un preşedinte legitim pentru că peste 8 milioane de români l-au respins. Este clar că nu mai este un preşedinte legitim. Nu reprezintă decât cei 10% din români care au votat împotriva demiterii sale. Din acest punct de vedere, voinţa oamenilor de a-i cere preşedintelui Traian Băsescu să accepte votul democratic este singura relaţie pe care USL o poate avea cu Traian Băsescu.

Sunt extrem de fericit că ieri, referendumul s-a desfăşurat cu respectarea strictă a tuturor regulilor democratice şi că toată campania mizerabilă a lui Băsescu - campanie care vorbea de fraude şi de încălcări de lege - s-a dovedit un instrument de bătălie politică pentru Băsescu şi anturajul său. Nimic nu va rămâne mai mult ca imagine-simbol a referendumului de ieri decât miile de tineri care la ora 23:00 stăteau în afara secţiilor de vot din dorinţa de a-şi exprima votul.

Obligaţia noastră e aceea de a combate acest mod ruşinos de a face politică. Din punctul nostru de vedere, bătălia pentru România trebuie să continue. Vom utiliza toate mijloacele constituţionale şi democratice pentrua reprezenta poporul român, pentru a ne îndeplini proiectele pentru care oamenii ne-au sprijinit şi pentru a încerca să arătăm că lucrurile rele făcute de regimul Băsescu de ieri încetează.

De ieri, Băsescu nu mai e un preşedinte legitim al României, ci un om care vrea să-şi păstreze încă doi ani avantajele şi imunitatea în faţa justiţiei.

Parlamentul este instituţia care în mod constituţional a luat decizia de suspendare a preşedintelui Băsescu. Parlamentul României, prin cei doi preşedinţi, îşi va spune punctul de vedere în vederea adoptării unei decizii de către CCR. Decizia Curţii vă fi respectată şi implementată în totalitate de către Guvern.

Domnul Băsescu să fie sănătos! De ieri, e doar un cetăţean care profită de bani publici. Dacă Traian Băsescu ignoră sau batjocoreşte votul celor de ieri, să-şi asume răspunderea pentru asta.

BEC a avut estimări în care n-a intrat votul din diaspora şi nici voturile din urnele mobile.

Iresponsabilitatea monstruoasă a acoliţilor lui Băsescu nu poate acum decât să mi se pară comică. E de un ridicol total.

Am primit recunoaştere şi felicitări pentru faptul că referendumul s-a desfăşurat în cel mai democratic mod posibil.

Nu există niciun partid acum în România care să fi obţinut 8 milioane de voturi.

Legitimitatea pe care Traian Băsescu o mai are în acest moment este zero. Inclusiv legenda lui Băsescu cel curajos care se bate la vot s-a terminat. Acum, pentru Traian Băsescu este o perioadă mai lungă sau mai scurtă de final.

Să iei 8 milioane de voturi e o uriaşă victorie, neaşteptată şi pentru noi.

Daniel Constantin:

Nu lăsăm armele jos. Vom uza de toate mijloacele democratice ca voinţa celor 8 milioane de români să fie pusă în practică la un moment dat"


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro