Marţi, 16 aprilie 2024 - 1:19:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pui cu sos olandez şi varză de Bruxelles


16 aprilie 2013

Ingrediente

1 piept pui,

1 lingură ulei,

1 lingură Vegeta

***

125g unt,

1 lingura otet de mere,

2 lingurite faina,

2 lingurite zeama de lamaie,

1/4 cana smantana,

1 galbenus,

1 lingurita sare,

patrunjel verde (sau uscat)

500g varza de Bruxelles,

1 lingura Vegeta,

30g unt.

 

Mod de preparare:

 

Se taie pieptul de pui in 6-7 bucati mai mari si se pune la foc cu o lingura de ulei, Vegeta si putina apa. Se lasa sa se patrunda bine şi să se rumenească.

Pt. sos, se pune otetul la foc mic, se adauga untul, faina amestecata cu zeama de lamaie si sarea. Se da intr-un clocot. Daca sosul se separa, se scurge lichidul intr-o cana, grosul se mixeaza bine cu mixerul, se adauga smantana amestecata cu galbenusul de ou, batut usor. Treptat se adauga lichidul oprit in cana si se bate cu mixerul, ca la maioneza. La sfarsit se adauga patrunjelul.

Varza se pune la fiert cu o lingura de Vegeta, pana se patrunde usor. Se scurge de apa si se pune intr-un vas impreuna cu putin unt (si putin marar). Se amesteca usor. Se adauga si cateva migdale rumenite putin

Sosul se serveste peste puiul fierbinte si impreuna cu garnitura de varza.

Pofta buna!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro