Vineri, 29 martie 2024 - 12:10:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum să ai grijă de pielea ta în sezonul rece?


17 ianuarie 2017

Pentru majoritatea femeilor, pielea este una dintre cele mai importante părţi ale corpului. De aceea, industria frumuseţii se concentrează enorm pe produsele cosmetice care oferă protecţie pielii în sezonul rece, atunci când factorii de mediu o pot afecta ireversibil. Unul dintre brand-urile populare care oferă produse potrivite pentru acest anotimp şi nu numai este Nu Skin LinkedIn. Pe langă asta, sunt şi o multitudine de trucuri care, folosite la momentul potrivit, pot preveni efectele negative ale iernii.

Aplicarea unei creme hidratante este obligatorie pentru orice persoană care doreşte o piele fermă şi lipsită de riduri, dar acest lucru devine mult mai important pe timpul iernii. Datorită frigului, dar şi a aparatelor de încălzire folosite in locuinţe, pielea devine deshidratată şi uscată. Acest lucru se datorează şi faptului că, involuntar, oamenii beau mai puţină apă în sezonul rece. Pentru a păstra pielea hidratată şi a preveni crăpăturile care nu sunt doar inestetice, dar şi dureroase, este recomandată aplicarea unei creme intens hidratante ori de câte ori este nevoie, de minimum 5 ori pe zi.

Acest lucru nu este valabil doar pentru pielea feţei, ci şi pentru restul corpului. Deşi pielea este afectată în întregime de temperaturile scăzute, zonele cele mai predispuse la probleme sunt mâinile, picioarele şi faţa, aşa că atenţia trebuie să fie îndreptată şi asupra lor. Pentru mâini şi picioare, uleiurile esenţiale sunt o alternativă foarte bună pentru cremele hidratante.

Un alt aspect important este hidratarea zilnică. Deşi fructele şi legumele nu sunt atât de uşor de găsit, deci cantitatea de apă consumată zilnic scade, este necesară păstrarea hidratării prin consumarea a minimum 2 l de lichide zilnic. Apa rece nu este recomandată atunci când temperaturile scad, şi poate fi înlocuită cu ceai natural, compot sau sucuri naturale.

Măştile pentru faţă sunt o modalitate uşoară de a asigura aspectul frumos al pielii în orice sezon. Se pot folosi ingrediente precum avocado, iaurt, miere de albine, ouă, lapte, pudră de argilă, banane, dar şi diferite uleiuri naturale precum uleiul de cocos, uleiul de palmier sau cel de migdale. O combinaţie între acestea aplicată de 2 ori pe săptămână poate preveni crăpăturile sau uscarea pielii.

Poate avea frigul efecte negative pe termen lung asupra pielii? Din păcate da. Dacă pielea nu este îngrijită corespunzător, aceasta îşi va pierde din elasticitate şi ridurile vor apărea înainte de vreme. Ba mai mult, se va observa apariţia petelor pe piele, fie ele depigmentate sau hiperpigmentate, care vor oferi o imagine inestetică. Deoarece aceste schimbări negative ale pielii nu sunt reversibile, prevenirea lor este de preferat în locul unui tratament foarte costisitor şi, de cele mai multe ori, ineficient.

În cazul în care se observă o degradare rapidă a pielii în sezonul rece, în ciuda respectării acestor reguli şi a ingrijirii corporale regulate, este recomandată consultarea unui medic specialist. De cele mai multe ori este vorba fie de o afecţiune uşoară a pielii, fie de o deshidratare severă care necesită supraveghere atentă si tratament efectuat de către un profesionist.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro