Marţi, 19 martie 2024 - 5:08:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sarea de mare din întreaga lume este contaminată cu plastic


13 septembrie 2017

Noi studii realizate au ajuns la concluzia că sarea de mare din Statele Unite, Europa şi China este contaminată cu microfibre de plastic, ceea ce arată că poluarea cu mase plastice este omniprezentă în mediul înconjurător, potrivit The Guardian.

Aceste concluzii ale cercetătorilor vin după o serie de teste care au arătat că miliarde de oameni beau apă contaminată cu particule de plastic, având în vedere că 83% dintre mostrele de apă studiate erau poluate.

Majoritatea particulelor provin de la sticle de plastic de unică folosinţă pentru apa îmbuteliată. Până la 12,7 milioane de tone de material plastic intră în oceanele lumii în fiecare an, cantitate echivalentă cu aruncarea unui camion de gunoi pe minut în oceanele lumii, arată Organizaţia Naţiunilor Unite.

Cercetătoarea Sherri Mason, profesoară la Universitatea de stat din New York, care a condus studiul, arată că 12 feluri diferite de sare au fost cercetate, inclusiv sări de mare, aduse în magazinele din SUA din diferite coluţuri ale lumii.

Studiu ar fi ajuns la concluzia că americanii ar fi ingerat până la 660 de particule de plastic în fiecare an, dacă ar fi urmat sfatul medicului şi ar fi mâncat 2,3 grame de sare pe zi.

Sarea de mare este o sare obţinută prin evaporarea apei de mare, fiind utilizată în bucătărie şi în produsele cosmetice. Gurmanzii de multe ori cred că sarea de mare ar avea un gust şi o textură mai bună şi decât cea de masă obişnuită, deşi nu se poate face întotdeauna diferenţa atunci când este dizolvată.

Potrivit unui studiu, citat de Digi24.ro, în Europa, Marea Neagră este cea mai poluată. „Poluarea a devenit generalizată şi se vorbeşte că e un punct între oceanele Pacific şi Indian unde se construieşte un nou continent din plastic, iar dacă vreţi un studiu din mai privnd calitatea apei Mării Negre arată că e cea mai poluată a Europei, unde poluarea cu plastic este de două ori superioară altor zone”, a declarat prof. univ. dr. Mircea Duţu, presedintele Universităţii Ecologice din Bucureşti, pentru Digi24.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro