Carnea tocată este distribuită pe piaţă în mai multe variante: ambalată, vărsată, proaspătă sau congelată. De cele mai multe ori, criteriul de alegere este după cum arată şi după ce scrie pe etichetă. Specialiştii spun, însă, că asta nu e o garanţie că am cumpărat ceea ce trebuie, deoarece sunt cazuri în care producătorii înlocuiesc carnea de calitate superioară cu cea de calitate inferioară, vând carnea altui animal decât cel menţionat pe ambalaj sau o comercializează deja alterată.
Producătorii folosesc o mulţime de aditivi alimentari pentru a face carnea tocată din pachete mai atractivă, de la colagen până la amidon. Aceşti aditivi fac să nu ne mai dăm seama exact ce carne am cumpărat, schimbându-i culoarea şi mirosul.
Carnea proaspătă trebuie să aibă o culoare roz, să nu fie lipicioasă la atingere, să miroasă a proaspăt. Cea veche are un miros înţepător, îşi schimbă culoarea şi e uşor lipicioasă. La fel de uşor se poate face diferenţa şi între felurile de carne. De exemplu, mânzatul are cea mai fină consistenţă dintre toate produsele care există în magazine.
Faţă de carnea de mâzat, cea de porc nu are miros şi are mai multe fire albe de grăsime. Şi cea de vită matură se diferenţiază evident. Carnea de cal este şi ea diferită de celelalte tipuri. Are un miros puternic, foarte diferit de cel a cărnii de vită, iar grăsimea este aproape galbenă la culoare.
În România legea nu specifică exact cât la sută din produsele vândute pot conţine înlocuitori sau aditivi.
TITLURILE ZILEI:
• Calitatea apei în Prahova, în data de 29 martie 2024 • România intră în spaţiul Schengen aerian şi maritim. Tara noastră va elibera vize pentru cetăţenii ruşi • Tactici Avansate la Blackjack: Cum să Îţi Creşti Şansele de Câştig • Calitatea apei în Prahova, în data de 29 martie 2024 • România intră în spaţiul Schengen aerian şi maritim. Tara noastră va elibera vize pentru cetăţenii ruşi • Tactici Avansate la Blackjack: Cum să Îţi Creşti Şansele de Câştig
Carnea tocată poate fi un pericol pentru sănătate
12 februarie 2013
- Tags:
- alimentari,
- alterata,
- amidon,
- carnea,
- colagen,
- congelata,
- inlocuitori,
- lipicioasa,
- manzatul,
- tocata
Din aceeaşi categorie:
Mihai Pavel: Scrisoare deschisă adresată medicului Anda Iorgulescu de la Spitalul Judeţean Ploieşti!
Top articole
-
Comuna Târgsoru Vechi rămâne fără primar! În plin proces de transfer la PSD, Nicolae Drăgan pierde procesul cu ANI!
-
Rolul României în Al Doilea Război Mondial. Cum am pierdut Basarabia şi Bucovina - FOTO
-
Prefectul Virgil Nanu, seful PSD Prahova, abuz în serviciu în cazul primarului de la Târgsoru Vechi!
-
Falsurile din rapoartele prezentate de Marian Nistor consilierilor locali! Cine răspunde?
-
Autodenunţul Irinei Nistor. Candidata PSD la Primăria Câmpina se pregăteşte să blocheze oraşul!
-
Tupeu marca CSM Ploieşti! Miliţianul şef merge mai departe. Posturi noi pentru metodişti: team manager şi scouter!
-
PNL Prahova: Iulian Dumitrescu, candidatul liberalilor la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Bogdan Nica, candidatul PNL la Primăria Ploieşti
-
Volosevici încearcă să îşi spele imaginea pe spatele problemelor Petrolului!
-
Protest al jurnaliştilor prahoveni faţă de comportamentul de tip interlop în sediul Primăriei Ploieşti
-
Ion Radu, primarul comunei Bălţeşti, reţinut pentru 24 de ore
Anul - ediţia nr. 3435
Copyright © 2011 - 2024 Ştiri Actuale
Copyright © 2011 - 2024 Ştiri Actuale
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
Autentificare