Vineri, 29 martie 2024 - 10:48:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Carnea tocată poate fi un pericol pentru sănătate


12 februarie 2013

Carnea tocată este distribuită pe piaţă în mai multe variante: ambalată, vărsată, proaspătă sau congelată. De cele mai multe ori, criteriul de alegere este după cum arată şi după ce scrie pe etichetă. Specialiştii spun, însă, că asta nu e o garanţie că am cumpărat ceea ce trebuie, deoarece sunt cazuri în care producătorii înlocuiesc carnea de calitate superioară cu cea de calitate inferioară, vând carnea altui animal decât cel menţionat pe ambalaj sau o comercializează deja alterată.

Producătorii folosesc o mulţime de aditivi alimentari pentru a face carnea tocată din pachete mai atractivă, de la colagen până la amidon. Aceşti aditivi fac să nu ne mai dăm seama exact ce carne am cumpărat, schimbându-i culoarea şi mirosul.

Carnea proaspătă trebuie să aibă o culoare roz, să nu fie lipicioasă la atingere, să miroasă a proaspăt. Cea veche are un miros înţepător, îşi schimbă culoarea şi e uşor lipicioasă. La fel de uşor se poate face diferenţa şi între felurile de carne. De exemplu, mânzatul are cea mai fină consistenţă dintre toate produsele care există în magazine.

Faţă de carnea de mâzat, cea de porc nu are miros şi are mai multe fire albe de grăsime. Şi cea de vită matură se diferenţiază evident. Carnea de cal este şi ea diferită de celelalte tipuri. Are un miros puternic, foarte diferit de cel a cărnii de vită, iar grăsimea este aproape galbenă la culoare.

În România legea nu specifică exact cât la sută din produsele vândute pot conţine înlocuitori sau aditivi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro