Miercuri, 24 aprilie 2024 - 5:30:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sănătate: 4.000 de disponibilizări şi opt autorităţi regionale


17 martie 2013

Prin reorganizarea Direcţiilor de Sănătate Publică se vor realiza opt autorităţi de sănătate regionale, cu personalitate juridică, a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu.

Nicolaescu a estimat că prin reorganizările de la nivelul ministerului, al DSP-urilor şi al caselor judeţene de sănătate, se vor reduce aproximativ 3.000 - 4000 de posturi.

Ministrul Sănătăţii a spus că tot în urma reorganizării se va face o economie anuală de 50 milioane de euro, bani care vor putea fi redirecţionaţi pentru îmbunătăţirea unor programe naţionale precum cel pentru oncologie.

El a arătat că personalul din DSP-urile care vor fi reorganizate, va trece, o parte, la consiliile judeţene sau la cele municipale, o parte la autoritatea regională, iar medicii şi asistentele vor fi direcţionaţi către spitale.

În ceea ce priveşte personalul care urmează să fie disponibilizat acesta va fi, potrivit ministrului, protejat "prin efectul legii", după ce reprezentanţii Ministerului Sănătăţii vor fi discuta în acest sens cu cei ai Ministerului Muncii.

 

Noi agenţii naţionale, subordonate direct ministerului

 

Nicolaescu a precizat că cel mai târziu până pe 15 mai va fi finalizat procesul normativ privind reorganizarea, urmând ca apoi să fie emise actele subsidiare acestora - hotărâri de guvern sau ordinele de ministru.

Ministrul Sănătăţii a arătat că din minister vor fi reduse 40 de posturi urmând ca numărul angajaţilor să ajungă de la 290 la 250.

Demnitarul a subliniat că în cursul acestui an s-ar putea înfiinţa Centrul Naţional pentru Programe de Sănătate şi Agenţia Naţională de Achiziţii şi Investiţii în Sănătate. Totodată, vor fi reorganizate Institutul naţional de Sănătate Publică şi cel de Medicină Legală.

 

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro