Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 9:02:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Americanii vin să opereze la Craiova


8 aprilie 2013

O echipă de medici voluntari din California va efectua, la Spitalul Judeţean din Craiova, circa 100 de intervenţii chirurgicale la copii şi adulţi.

 

Medicii din cadrul Secţiei de Chirurgie  şi Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă(SCJU) Craiova s-au implicat în organizarea unui proiect dedicat copiilor  şi adulţilor, care au nevoie de operaţii de chirurgie facială, chirurgie plastică şi reparatorie.

Intervenţiile vor fi efectuate de o echipă de medici voluntari din California (SUA) aparţinând „Women for World Health“, organizaţie nonprofit care a derulat de-a lungul timpului o serie de misiuni medicale de acest gen în ţări din Africa şi America de Sud.

Americanii vor poposi în Bănie în perioada 17-26 mai şi speră să efectueze circa o sută de operaţii, până atunci medicii de la SCJU Craiova trebuind să strângă un număr suficient de cazuri.

Echipa din SUA este compusă din doi chirurgi plasticieni, doi anestezişti, doi medici pediatri, şase asistente specializate în chirurgia plastică, un translator, patru coordonatori de proiect  şi alţi voluntari de la „Women for World Health“.

Director medical în cadrul organizaţiei este dr. Amy G. Wandel (co-fondator „Women for World Health“), chirurg plastician în marina americană, care a participat până acum la 25 de misiuni medicale de acest gen.

 

Ce operaţii se vor face la SCJU Craiova

 

Intervenţiile chirurgicale vor avea loc în blocurile operatorii de la Secţiile de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, Chirurgie Plastică şi Chirurgie Oro-Maxilo Facială din cadrul Spitalului Judeţean, iar americanii vor veni nu doar cu instrumentarul, ci şi cu toate consumabilele: fire de sutură, medicamente, anestezice etc. Timp de nouă zile, medicii implicaţi în acest proiect vor efectua operaţii pentru malformaţii faciale, cum ar fi despicături de buză, despicături de palat (cerul gurii); hemangioame (tumori vasculare); operaţii de corecţie a diverselor atitudini vicioase de la nivelul capului, membrelor superioare şi inferioare, cauzate de cicatrice vicioase după arsuri întinse şi profunde; operaţii de reconstrucţie după accidente soldate cu amputaţii la niveluri diverse pentru mâini şi picioare; malformaţii congenitale ale mâinii, sindactilie (degete lipite) sau polidactilie (degete supranumerare).

 

Cei care au nevoie de o astfel de intervenţie chirurgicală pot lua legătura cu:

dr Andrei Zavate tel: 0742486732,

email: [email protected]


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro