Vineri, 19 aprilie 2024 - 3:12:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfaturi sănătoase pentru micul dejun


22 aprilie 2013

Mulţi oameni sar peste micul dejun pentru ca, mai tarziu, se simt mai flamanzi decat atunci cand n-au mancat nimic dimineata. Insa, potrivit nutritionistilor, oamenii nu se simt flamanzi PENTRU CA au mancat micul dejun, ci pentru ca au consumat micul dejun GRESIT.

ata cele mai intalnite greseli cand este vorba despre micul dejun, potrivit Huffingtonpost.com:

 

1. Proteine insuficiente

 

Multe persoane consuma la micul dejun un bol de cereale si lapte. Pare alegerea potrivita, nu? Bineinteles, o ceasca de lapte furnizeaza 8 grame de proteina, insa ia in calcul faptul ca, de multe ori, dupa ce n-au mai ramas cereale in castron, nu mai bei si laptele care ramane.  Proteina se digera mai incet decat carbohidratii, asa ca daca nu ai multe proteine, in curand iti va fi din nou foame. Daca nu vrei sa bei laptele care a ramas in bol, adauga un ou fiert tare in micul dejun pentru o extraproteina. De asemenea, poti lua proteine din painea din cereale integrale sau din unt de arahide.

 

2. Prea puţine fibre

 

Cu cat micul dejuns contine mai mult zahar, cu atat mai repede se digera si tu vei fi tot mai infometat. In schimb, cu cat mai multe fibre contine cu atat mai mult nu-ti va fi foame. Regula de aur: micul dejun ar trebui sa contina intotdeauna 5 grame de fibre si intotdeauna ar trebui sa fie mai multe fibre decat zahar. Pentru extra fibre adauga seminte de chia sau de in.

3. Fără grăsimi

 

O masa fara grasimi te va face sa te simti flamand in mai putin de o ora. Priveste la micul dejun sanatos bazat pe iaurt greces cu 0% grasimi, cereale bogate in fibre si stafide. Unde este grasimea? Fie treci la iaurtul de 2% grasimi, fie adaugi nuci sau alune pentru a evita senzatia de foame. Insa, chiar daca trebuie sa adaugi putina grasime, tine minte ca mai mult nu inseamna mai bun.

4. Mâncare insuficientă

 

In vreme ce fructele sunt bogate in fibre, vitamine si minerale nu sunt suficiente pentru un mic dejun. Nu este de ajuns sa iei un mar in drum spre locul de munca, pur si simplu nu-ti va fi de ajuns. Daca stai la masa si consumi 300-400 de calorii, te vei simti mult mai satisfacut. Pana cand va veni timpul pranzului aceste extracalorii vor fi irelevante sau te vor ajuta sa nu mananci mai mult.

 

5. Să iei micul dejun prea târziu

 

De regula ar trebui sa iei micul dejun la o ora dupa ce te-ai trezit (cand este posibil). Cu cat o peroana intarzie mai mult luarea micului dejun, cu atat mai greu va fi de satisfacut dupa ce va lua masa. Nu uita, scopul micului dejun este sa-ti furnizeze enenergie o perioada cat mai lunga dupa ce te-ai ridicat de la masa. Odata ce micul dejun este apropiat de pranz, nu ar mai face treaba eficace.

REGULA DE AUR: Daca vrei un mic dejun satios, incearca sa eviti greselile de mai sus, sau macar o parte din ele. Insa nu uita: orice mic dejun este mai bun decat niciun mic dejun.

 

SURSA: SFATULPARINTILOR.RO


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro