Dacă faceţi parte din categoria celor care consideraţi că cea mai bună legumă este carnea, nutriţioniştii vă spun care sunt cele mai indicate alegeri, dar şi în ce cantitate trebuie să le consumaţi.
Ceea ce ne îndeamnă specialiştii este să alegem carnea slabă. Astfel reducem grăsimile saturate pe care le aducem în organism. Medicii consideră că mai puţin indicată este însă carnea de mamifere din cauza conţinutului mare de grăsimi saturate şi a faptului că se digeră mai greu. Dintre acestea, carnea de capră ar putea fi cea mai bună variantă.
Puiul se poate consuma de 3-4 ori pe săptămână, în jur de 150-250 g/zi. Este o carne slabă, gustoasă şi hrănitoare. Se digeră uşor şi este acceptată de aproape toată lumea. Trebuie să fim atenţi la provenienţa acestei cărni. Este de preferat să provină de la puii crescuţi în libertate, hrăniţi natural şi nu de la puii de crescătorie care au fost hrăniţi cu preparate aditivate şi care au primit hormoni de creştere şi/sau antibiotice.
Carnea de curcan are avantajul că este slabă şi bogată în proteine. În plus, riscul ca animalul să fi primit hormoni de creştere este mai redus, deoarece carnea de curcan devine aţoasă atunci când se folosesc astfel de hormoni. Poate fi consumată de 3-4 ori pe săptămână, în cantităţi de 150-250 g/zi. Este o sursă bună de minerale şi vitamine, în special B-uri.
Carnea de vită este densă, hrănitoare şi bogată în fier. Dacă se alege o parte a animalului fără prea multă grăsime, poate fi o opţiune bună pentru două mese pe săptămână, în cantitate de aproximativ 200 g/zi. Este importantă sursa, astfel încât animalele să nu fi primit hormoni de creştere.
TITLURILE ZILEI:
• HIDRO PRAHOVA SA – Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024 • Preotul Nicolae Tănase din Valea Plopului: „Fetele frumoase atrag băieţi” şi ar trebui judecate pentru agresiunile sexuale • CSM Ploieşti, pe drumul spre semifinalele Campionatului Naţional de Handbal Juniori 1 • Forumul de Afaceri România – Turcia, în Prahova. Consolidarea legăturilor economice şi stimularea investiţiilor • HIDRO PRAHOVA SA – Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024 • Preotul Nicolae Tănase din Valea Plopului: „Fetele frumoase atrag băieţi” şi ar trebui judecate pentru agresiunile sexuale • CSM Ploieşti, pe drumul spre semifinalele Campionatului Naţional de Handbal Juniori 1 • Forumul de Afaceri România – Turcia, în Prahova. Consolidarea legăturilor economice şi stimularea investiţiilor
Carnea de capră este cea mai sănătoasă "legumă"
30 august 2013
- Tags:
- animalele,
- animalul,
- antibiotice,
- atoasa,
- carnea,
- hormoni,
- hranitoare,
- leguma,
- mamifere,
- vitamine
Din aceeaşi categorie:
Top articole
-
Rolul României în Al Doilea Război Mondial. Cum am pierdut Basarabia şi Bucovina - FOTO
-
Prefectul Virgil Nanu, seful PSD Prahova, abuz în serviciu în cazul primarului de la Târgsoru Vechi!
-
Falsurile din rapoartele prezentate de Marian Nistor consilierilor locali! Cine răspunde?
-
Autodenunţul Irinei Nistor. Candidata PSD la Primăria Câmpina se pregăteşte să blocheze oraşul!
-
PNL Prahova: Iulian Dumitrescu, candidatul liberalilor la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Bogdan Nica, candidatul PNL la Primăria Ploieşti
-
Zelenski de Ploieşti
-
Ciprian Morărescu nu mai candidează pentru un nou mandat de primar al Comunei Filipestii de Pădure!
-
Cristian Constantin Apostol:” ADN-ul USR nu mai există – a devenit oficial un partid “toţi la fel„
-
Ilie Serbănescu, unul dintre cei mai proeminenţi economişti ai României, a murit
-
Femeie violată de un poliţist de la Sectia 4 de Poliţie Ploieşti?
Anul - ediţia nr. 3452
Copyright © 2011 - 2024 Ştiri Actuale
Copyright © 2011 - 2024 Ştiri Actuale
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
Autentificare